≡ Menu

Кралските добавки за пица

Може да ви звучи леко егоистично, но за мен някои добавки за пица са си направо кралски. Естествено, не защото определени крале са ги ядели на времето, а защото според мен те са достойни да бъдат определяни като основни. Няма да крия, че пицата е любимата ми храна. Шапки долу за неаполитанците. Без значение дали си поръчвам доставка на пица или си приготвям това у дома, то аз винаги залагам на три основни добавки, които ще споделя с вас – ементал, чушки и пеперони.

доставка на пица

доставка на пица

Ементалът не е нищо друго освен кашкавал ще кажете вие. Да, ама не. Ементалът е много по-олекотен и приятен на вкус. Малките дупчици в средата го правят изключително приятен на вкус, а и го олекотяват. Този тип кашкавал не е натрапчив и се характеризира с ниското си съдържание на мазнина. По този начин и нашата пица придобива доста по-кралски и нежен привкус.

Втората добавка, която аз възхвалявам са чушките. Но не кои да е чушки, а тези, които са между зелени и червени. Доста рядък сорт ще кажете отново вие. Разбира се, няма как да не го призная, но този меланж чушки е доста по-вкусен и ненатрапчив от чисто зелените, които леко нагарчат, а и от чисто червените, които са леко сладникави. В допълнение ще ви дам и един съвет, от който можете да се възползвате не само у дома, но и когато си поръчвате доставка на пица или похапвате в някой ресторант: след като нарежете чушките ги намачкайте, за да им излезе водата. Така те ще са много по-леки и приятни.

пица доставка

пица доставка

На последно място категоризирам като кралска добавка любимият си салам пеперони. Ох, какво да ви кажа. Неговата лека соленост и тънкост придават на пицата пикантност, която е неповторима. Добре е да купуваме този вид салам вече нарязан. Така няма да се окажем в ситуация, в която имаме дебели и мазни парчета салам върху своята пица. Е, надявам се тези съвети да са ви допаднали и да са ви били полезни. Приятен апетит!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!