≡ Menu

Колко струва изработка на онлайн магазин?

Изработката на интернет магазин може да струва скъпо, възможно е и да е излезе на ниска цена. Скъпата изработка в този случай обаче не върви задължително с по-високото качество. Има една голяма разлика между това да изградите сами онлайн магазин или да наемете готова услуга от платформа. При първият вариант се налага да платите на дизайнери, програмисти и други специалисти, като това е само първоначалният разход. В последствие ще се наложи да инвестирате и в сигруност и защита, оптимизация и т.н., а това планиране ще ви отнеме време. Вторият вариант до голяма степен олекотява този товар, защото ползвайки готов онлайн магазин за поддържането и предоставянето на всичи услуги се грижи платформата.

Какви са критериите, по които да се водим при изработка на онлайн магазин?

Разбира се, различните платформи предоставят различни функционалности, така че е нужно да се водите по няколко основни критерия:

– удобен за потребителя дизайн;
– практичен администраторски панел;
– сигурност и защита;
– оптимизация;
– мобилна версия;
– разплащателни модули;

– възможности за надграждане;

Някои платформи ще ви предложат всички необходими функционалности, други ще ви предложат само част от тях. Цените са различни, но най-оптималният вариант, ако сте прохождащ онлайн предприемач, е да изберете услуга, която ще ви гарантира всичко това на фиксирана цена. В противен случай е вероятно е да се наложи да плащате за допълнителни услуги, когато се озовете пред ситуацията с посещаван онлайн магазин, но с нищожни продажби.

В последните години се появиха различни решения, които могат на пакетна цена да ви предложат изработка на онлайн магазин, но не всяко едно от тях гарантира това, което ви е нужно за гаранция като собственик на малък бизнес. Първата крачка е да направите собствена проверка на платформите, които предлагат “електронен магазин под наем” в Google. След което просто сравнете цените и функционалностите. Приблизителната оферта на това, което би било най-добре за вас е, ако за по-малко от 500 лв.годишно получите онлайн магазин с гореизброените функционалности и, разбира се, обучение за работа с него.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!