≡ Menu

Кои са най-гледаните реклами в интернет за 2014 г?

За ничия изненада най-гледната реклама за 2014 г. е рекламата на бира Будуайзър с кон и бебе Голдън ретривър. Тя бе създадена специално за рекламната кампания на марката по време на Супербоул в САЩ през февруари. Но кои са другите брандове, които стоят начело в класацията с най-популярни видео реклами за почти изминалата вече 2014 година? Това със сигурност са Гугъл, Майкрософт, Проктър и Гембъл, Хюндай и още няколко други по-неизвестни марки, които създадоха съзвездието от топ реклами през 2014 г.

С какво толкова се отличиха техните реклами? Първата реклама, с която Будуайзър се класира е тази с двете животни – куче и кон. Тя носи силен емоционален заряд и създаде голяма емоционална близост с потребителите. В това се корени главната причина рекламата да е толкова споделяна и гледана. Другата реклама на същата марка е със заглавие “Завръщането на героя”. Рекламата показва как един американски военен е посрещнат изненадващо в родния си град. Тъй като героят в рекламата не е измислен, а е реален човек с реална биография, много хора са се привързали към посланието й. Затова нищо чудно, че почти цяла година тя е обект на интерес, споделяне и обсъждане от страна на интернет потребителите.

Гугъл довечера! Това е заглавието на гугълската реклама, която се класира също сред най-популярните видеа на годината. Рекламата в общи линии показва филмови легенди от миналото и от настоящето, които са оказали своето влияния върху публиката и техните мисли. Друга реклама на Гугъл представлява видео, в което се прави поклон към всеки, който някога е имал някаква идея, взел е камерата й се е опитал да разкаже историята, която стои зад идеята му. Това е едно интимно и много лично ниво на комуникация, за която Гугъл намери правилния подход.

Майкрософт направиха специална реклама за Супербоул през зимата и тя все още е голям хит. Тя се отнася за чудесата на технологията и показва на зрителите документални откъси с вдъхновяващи личности.

Ако разгледате внимателно рекламите ще видите, че за заснемането им не са използвани нито специални ефекти, нито скъпи декори. Всичко е естествено и просто. Това трябва да ви наведе към мисълта, че вие също можете да направите въздействаща реклама. Особено полезно ще е за собствениците на онлайн магазин да обърнат внимание и да разгледат внимателно как се прави популярно съдържание, защото днес само с един телефон или таблет може да се заснеме материал, който да побърка света.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!