≡ Menu

Кои „Кърти, чисти и извозва“ услуги ще ни бъдат необходими за домашен ремонт

Наименованието „Кърти чисти и извозва“ покрива широк спектър от услуги, които за жалост не са толкова известни за обикновения човек. Може би не вярвате, но под тази шапка се крият повече от 30 услуги, които намират приложение в строителството под една или друга форма. Независимо дали става дума за домашен ремонт или някакво друго по-сериозно строителство, без къртене няма как да се случат нещата. Все пак няма как да смените плочките, без да ги изкъртите преди това и също така няма как да налеете основите за новата сграда, преди да „изкъртите“ до основи старата – било то чрез използване на професионални машини или на ръка.

При всички положения, „Кърти, чисти и извозва“ услугите са неизменна част от всеки строителен обект. Така, че ако смятате скоро да правите основен ремонт в дома си или просто искате да го разширите малко, като изкъртите подпрозоречното пространство разделящо балкона от останалите стаи в жилището, то със сигурност ще Ви бъде от полза, ако научите малко повече за “Кърти, чисти и извозва“ услугите и разберете кои ще Ви бъдат най-полезни, преди да се свържете с някоя фирма за къртене. Някой от фирмите предлагат и услуга почистване на тавани и мазета.

кърти чисти извозва

кърти чисти извозва

Къртене и пробиване на стени

Това, е услугата, от която ще имате нужда, в случай, че решите да пробиете отвор в стената, за да поставите прозорец в нея или пък ако сте решили да съедините две помещения в едно. За радост, къртенето или пробиването на стена не отнема много време и в рамките на 30-40 минути ще разполагате с желания отвор.

Най-вероятно знаете, но въпреки това ще Ви припомня, ако сте забравили, че къртенето на носеща стена, е абсолютно нежелателно, освен, ако ситуацията не го налага. И под „ситуацията не го налага“ имам предвид – състоянието на стената да е в критично състояние и нейното реновиране да бъде от ключово значение за здравината на сградата, а не Вашите прищевки или тези на жената.

Къртене на балкон и подпрозоречно пространство

В случай, че искате да остъклите балкона си и в частност да разширите жилището си, макар и с малко – 2-3 метра, то ще трябва да разрушите подпрозоречното пространство, което в момента ги разделя. Така, че ако не разполагате с „перфоратор“, с който да извършите операцията, то свържете се с някоя фирма за къртене и в рамките на половин –един час от него няма да остане и следа и освен това работниците ще се погрижат за строителните отпадъци, които ще се образуват след приключването на работа.

Сваляне на плочки

Препоръчително, е да оставите къртенето на плочките на вещи лица в занаята, които разполагат с нужните умения и техника за целта. В никакъв случай тази задача не изглежда толкова лесна, ако си мислите че лесно.

Може би не знаете, но има специални свредла или „бургии“ казано на жаргон, които са подходящи за определен тип и плочки. В случай, че се използват неправилните може да се стигне до крайно нежелани ситуации, които биха могли да Ви костват много повече средства, отколкото наемането на фирма за къртене.

Освен това, ако ще сменявате плочките в банята, човека, който ще го прави трябва много да внимава, за да не бъде засегната някоя тръба от водопровода, защото тогава вече ще стане страшно и е възможно да спрете водата на цялата сграда за неопределено време. А точно в този момент едва ли искате целия гняв на съседите да се стовари върху Вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!