≡ Menu

Козметични продукти преди и след кола маска

Кола маската е много търсена и е от най-често поръчваните козметични процедури, тя се извършва изключително през горещите месеци, когато тялото е на показ, особено в бански костюм на плажа. За да бъде качествено и безопасно направена тази епилираща процедура е необходимо да се обърнем към професионалист, който ще я извърши най-ефективно. Освен самата обезкосмяваща процедура, в салоните за красота се ползват и много важни професионални продукти, подготвящи или успокояващи кожата, тъй като кола маската е една екстремна и дори болезнена козметична манипулация.

За нейния успех и безопасност е важно кожата да бъде добре подготвена, което включва почистване от кожния себум и различните продукти за тяло, които често ползваме. След това е необходимо порите да бъдат максимално отворени, за да може косъмът да бъде изваден по-лесно и за да се предотврати неговото откъсване, което често води до врастване на неговия корен и неприятно вроговяване на кожата.

След като се извърши самата процедура се налага употребата на друг вид козметични продукти. Повечето такива продукти са специален вид козметично олио, с което се почистват остатъците от кола маска по кожата. Те са най-доброто средство за целта, тъй като имат специално вложени съставки, които разграждат смолите на кола маската и я премахват от кожата, без да е необходимо по-екстремното и почистване.

Освен почистващ ефект тези козметични масла имат и антисептичен и успокояващ ефект, което води до бързото успокояване на кожата, след кола маска. Те премахват зачервяването и сърбежа, като същевременно я правят гладка и хидратирана.

Козметичните продукти, използвани след кола маска често имат в състава си различни билкови екстракти или етерични масла, което засилва действието на самите продукти и по този начин бързо възстановяват нормалния вид на кожата.

Козметичните продукти, съпътстващи кола маската могат да бъдат професионални – в по-големи разфасовки и със специфичен състав, както и такива за домашно приложение, които можем да си закупим от всеки магазин за козметика.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!