≡ Menu

Как се прави seo оптимизация, за WordPress и Joomla

Как да се справим с предизвикателството seo оптимизация, и как точно може да направим seo оптимизация за Joomla или WordPress.

seo за wordpress

seo за wordpress и joomla

Сео оптимизацията почва още с идеята за вашия сайт, какво имам в предвид, тя започва още с избирането на вашия домейн.

Давам пример, искате да се занимавате със SEO и затова домейна ви трябва да съдържа ключовата дума, това е най-добрия вариант да се справите по-добре със самата seo оптимизация на сайта ви. Естествено може и да не е с ключовата дума, но ще ви трябват много повече усилия за да се справите с оптимизацията и да накарате бъдещите ви потребители да запомнят домейна. Добрия вариант е домейн www.seomozak.com лошия вариант е www.mozak.com, за първия домейн ще направят асоциация с това, че сте мозъка на SEO оптимизацията, а за втория домейн, че се занимавате с медицина, но това ще са първите им впечатления. Ако искате да ви е по- трудно втория вариант е за вас, ако искате да ви е по-лесно първия е за предпочитане. Така, до тук разнищихме самата seo оптимизацията на домейна, който трябва да си изберете.

Сега да разгледаме, как се прави seo оптимизация на Joomla и WordPress, това са две системи за управление на съдържанието.

seo оптимизация на сайт

seo оптимизация на сайтове

За оптимизацията на Joomla

Joomla е предпочитана за по-големи сайтове, но всичко е много тромаво в самата система, ако трябва да се добавят плъгини или компоненти все нещо се бърка в самия код на сайта, да не говорим за ъпгрейдването на самата система, това си е същинско предизвикателство, дори и за тези, който разбират повече от тази система, аз лично знам за случай където сайт е оставен недоправен на Joomla от много разбиращ в България специалист, което потвърждава моите думи, че с Joomla се работи много трудно, ако искаш да правиш сайт който да е добре seo оптимизиран, и това ще ти коства адски много време да стигнеш нивото на човек, който познава тази система така че може да направи всичко сам. Това обаче ще ви отклони от главната ви цел а имено да създадете сайта който искате, като не ви остави време за развитието на самия сайт писане на seo статии, без които не може в днешно време. Качествения контент задържа потребителите и кара търсачките да ви обичат това е главната цел на SEO.

seo специалисти

seo съвети

За оптимизацията на WordPress

С какво да започна за това, че Google предпочита тази блог система, с която даже има направени много големи и авторитетни сайтове, или че всеки голям сайт който има и блог към самия сайт, почти винаги е с WordPress това говори много за тази система.

Също искам да споделя, че това е любимата система за ползване на seo оптимизаторите, и това не е случайно защото WordPress е оптимизиран толкова добре, че със съвсем малко усилия може да постигнете невероятни резултати, има невероятно много готови безплатни теми от които може винаги да си харесате нещо за вашия сайт. За да отговаря по темата с която се занимавате. Темите се сменят само с един клик, ако не ви допадне или нещо не ви хареса активирана тема може да си изберете веднага друга от хилядите свободни теми на вашата тематика.

seo оптимизация уроци

seo оптимизация услуги

Има много плъгини, за каквото си помислите и винаги има враният да се избира конкретно от каквото ви трябва, например контактна форма, плъгин за seo оптимизация, галерия, текстов редактор, няма да ми стигне и една седмица да ги опиша толкова са много и за различни неща.

уроци по seo оптимизация

seo оптимизация за търсачки

WordPress се използва от близо 60 000 000 потребители, това като мащаб говори много за качествата и.

Предпочитана е и за seo състезания и никое seo състезание не минава без WordPress, за България предимно се ползва WordPress и някой сео оптимизатори си правят опити с чист HTML, но това са само проби, така че системата доминира в seo оптимизацията.

seo

съвети за seo оптимизация

И двата вида CMS, за които става дума по-горе имат своето приложение в различни ситуации, и в зависимост от това какъв сайт градите. Въпреки, че WordPress се развива невероятно бързо и е много стабилна и лесна за ползване система, все пак е създадена с основната идея на нея да се изграждат блогове. Правенето на един по сложен сайт може да бъде голямо предизвикателство за някои не до там опитни уеб дизайнери. Ако се обърнете към Joomla, ще забележите, че трудът относно по създаване на един професионално изглеждащ сайт е по-малко, но по отношение на оптимизацията ще срещнете много предизвикателства.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!