≡ Menu

Как да увеличим феновете си във Facebook?

Всеки един съвременен бизнес трябва да има своето присъствие в социалните мрежи. Това е един ефективен начин за достигане до повече потребители с цел превръщането им в лоялни и редовни клиенти на дадената марка. Една от най-популярните социални мрежи в днешно време е Facebook. Този сайт буквално преобърна представите на хората за онлайн комуникацията. Чрез него потребителите споделят всякакво съдържание помежду си. Не е тайна, че голяма част от тях са онлайн с цел забавление. Но не е малък броят и на хората, които използвате Facebook, за да получат повече информация за своята любима марка.

facebook страници

facebook страници

Точно тук идва ролята на Facebook страниците. Те позволяват директната връзка между потребителите и даден бранд в тази социална мрежа. От една активно поддържана Facebook страница хората може да научи какви продукти и/или услуги предлага Вашият бизнес, какви са актуалните Ви промоции и разбира се най-важната информация – кои сте Вие!

Следователно едно от първите изисквания за повече фенове на Вашата Facebook страница е активното ѝ поддържане. Това обаче не означава да заливате потребителите с информация за Вашия бранд, която идва или от фирмения Ви сайт или от други медии, които са писали за Вас. Не допускайте тази грешка! Правилният подход е да публикувате максимално рядко информация за Вашия бранд и да се съсредоточите над външно релевантно съдържание. Така например, ако сте в строителния бранш, то добра идея е да издирите най-големите строителни портали и да споделяте тяхното съдържание на Вашата страница. Ако тези портали имат свои страници в тази социална мрежа, не пропускайте да ги тагнете в споделените от Вас публикации. Така те ще Ви забележат и ще започнат да споделят и Вашите постове. По този начин създавате предпоставка за достигане до още по-голям брой фенове във Facebook.

Друго важно изискване е да публикувате през определен интервал от време, например през 2-3 часа. По този начин няма да създадете усещането във Вашите Facebook фенове, че ги спамите. Наблегнете над интересното и забавно съдържание и не пропускайте да “отпразнувате” заедно с Вашите фенове големите празници. Провеждайте Facebook конкурси и се стремете да комуникирате учтиво с Вашите фенове.

Това са само част от най-важните методи за увеличаване на феновете на една Facebook страница. Какви други възможности имате? Повече по темата можете да прочетете в публикацията в сайта, 17 начина за популяризиране на една Facebook страница.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!