≡ Menu

Как да стартираме собствен онлайн магазин?

Почти всеки човек иска да развива собствен бизнес и то в интернет пространството. Желанието е породено от кризата в която се намираме и все по-голямото търсене и предлагане на стоки във виртуалното пространство. Ако сте от тези хора е добре да знаете какви стъпки трябва да предприемете, за да се развивате успешно и да имате наистина добри доходи от начинанието си.

Всеки се изправя пред дилемата как да изработи своя онлайн магазин. Да плати ли на фирма или да използва готов решение. За това готово решение изисква ли се имения като програмиране и т.н.

Има още един варинат – той навлиза в България и предлага бърза изработка на онлайн магазин – само с няколко клика!
Първото, което трябва да решите, когато правите интернет магазин е да знаете какво ще продавате и да имате ясна представа как ще продавате стоката си. Другият добър вариант за успешен онлайн бизнес е да намерите група клиенти, които със сигурност да купуват от вашите стоки. Това е много интересен вариант, защото няма как да нямате блог или фейсбук профил с приятели, които могат да са ви клиенти.

Другата важна стъпка еимето и адреса на онлайн магазина ви, а това е доста важна крачка, защото домейнът трябва да е свободен. Тук не трябва да забравяме и необходимостта от помещения където да складирате стоките си, да си изберете производители и да се свържете с тях. Важно е да сте на ясно как ще вземате стоките си – на консигнация, с предплащане или по друг начин. Първоначално можете да купите определено количество стока и да го съхранявате в дома си, но с разрастването ще ви е нужно и по-голямо помещение.

При разработването на интернет магазин е важно да определите и начина на плащане, като един от най-разпространените методи в страната ни е плащането при получаване от куриер. На второ място се нарежда опцията epay (dot) bg, а след нея сабанковия превод, пощенския запис, Paypal или друг метод. Тук трябва да прецените кое ще ви е най-изгодно, като можете да направите няколко вида плащане.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!