≡ Menu

Как да станем преуспели мрежови специалисти?

1257334121phptTIbl9В една фирма компютърният техник играе много важна роля за развиването на бизнеса и за постигане на по-големи резултати. Като неговата работа се състои в това да изгради и поддържа локалната мрежа (LAN) и също така да я свърже с глобалната мрежа (WAN). Наред с това той, като компютърен специалист трябва да помага за развиването на компютърната мрежа във фирмата и въвеждане на нови функции към нея, когато е необходимо. Заедно с всичко останало, компютърният специалист трябва да знае всичко за вътрешната мрежа на компанията, тъй като това е от много голямо значение за обмен на информацията между компютрите. Освен решаването на възникналите проблеми, един компютърен специалист трябва да бъде вещ в инсталирането и конфигурирането на различен вид софтуер.

Обучение и образование

Повечето компании, търсят сертифицирани компютърни техници. Това означава, че човек трябва да има висше образувание или изкарани курсове в областта на компютрите, за да работи такава работа. Въпреки че повечето университети предлагат бакалавърска степен в областта на компютърните мрежи, има и други курсове, които могат да бъдат изкарани за получаването на сертификат.

Обезщетение

Техниците на компютърните мрежи са добре платени професионалисти. В Съединените щати, средната заплата е около $60 000. Като тази заплата естествено зависи от фактори като големина на компанията, след предходността на позицията, отговорностите.

Според някои важни официални отчети, средната заплата на един компютърен специалист възлиза на малко повече от $ 58 000 годишно. За младша роля като компютърна поддръжка, заплатата е около $ 44 500 годишно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!