≡ Menu

Как да се отървем от старата кола

Често ли ви се случва да се разхождате по улиците и да виждате изоставени и ръждясали коли? Да, това е често срещано явление по улиците в малките и големи градове, та дори и в селата. Много хора изоставят колата си след инцидент, пък при закупуването на нова или пък ако не могат да се грижат за нея. Това са едни от причините да срещаме много коли по улиците, но тези автомобили са вредни за нас и за околната среда. Те са изработени предимно от метал, който реагира както със слънцето, така и с дъжда, за това стават опасни за околната среда и за нас.

Ако има автомобил пред вашия дом, който от отдавна се каните да разкарате, но все не ви стига време или пък се чудите с какво да го екскортирате, добрата новина е, че има много фирми, които се занимават точно с тази дейност. Те не само, че ще вземат колата ви безплатно, но и ще ви дадат пари за нея.

Много от тези фирми заплащат добри пари за изкупуването на старата бричка. Те предлагат безплатен транспорт и рециклират по-голямата част от автомобила. Може и вие лично да закарате колата до двора за скрап, това е ваш избор.

Като става въпрос за изкупуване на автомобили, няма значение в какво състояние е колата. Ако тя е прекалено стара и не може да се извади нищо от нея освен желязо, тя ще бъде оценена на база материала от който е направена и ще ви се заплати за желязото. Ако пък не е толкова стара и им някои автомобилни части, които могат да се използват за резервни части, тя ще бъде оценена на по-висока стойност. И така не се колебайте, а предайте старата си кола, ще помогнете както на себе си, така и на околната среда, а и ще припечелите някои лесни парички.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!