≡ Menu

Как да промените регистрацията на бизнеса си за локално търсене

Най-големите търсачки Google, Yahoo! и Bing дават възможност на местните потребители да намират бизнеса ви чрез локално търсене. За да промените резултатите от локалното търсене в своя полза, ще трябва да попълните своите профили в платформите, които са предназначени за това. Информацията е много важна за вашите клиенти – така те ще могат да ви намират много по-лесно.
Не допускайте грешка в информацията, която е основна. Това са името, адреса и телефона на фирмата ви. Координатите ви са опорните точки, върху които се организира локалното търсене.

локално търсене

локално търсене

Изискванията
Направете си страница в Google Local. Отидете на local.google.com, въведете името на бизнеса и пощенския код в полето за търсене на Google. След това натиснете бутона “Search Maps”. Щракнете върху името на бизнеса в резултатите от търсенето, за да отворите всички данни. Прегледайте всички детайли, които са дадени за бизнеса. Това стои в основата на успеха за местното търсене.

Кликнете върху “Edit this place” в синята лента над бизнес информацията. Редактирайте името, телефонния номер, уебсайта, категорията, както и адреса. Това са действията, които трябва да извършите, ако не сте собственик на бизнеса. Можете и да изберете варианта, в който вие сте собственик на бизнеса. Google ще изпрати личен идентификационен номер и инструкции за активиране на вашия бизнес адрес, който ви позволява да редактирате списъка всеки път, когато пожелаете.
След като се провери собствеността на предприятието, ще имате пълен контрол върху своя профил. Вие трябва да сте сигурни, че е попълнена вярната информация за бизнеса ви. Така ще получите голямо предимство в локалното търсене.

Прегледайте и бизнес информацията, която имате в Yahoo!, чрез local.yahoo.com. Повторете същите процедури, които казахме по-горе. Информацията, която трябва да попълните, е същата.
Кликнете на бутона “Add info”, изберете дали сте собственик или служител на фирмата. Има и трета опция, която предполага, че сте клиент. Ако претендирате за собственост или правите промени като служител по искане на собственика, ще бъдете помолени да влезете във вашия Yahoo! акаунт или да създадете нов акаунт. Yahoo! също провежда проверка, за да се гарантира, че вие сте действителният собственик на бизнеса. След като потвърдите собствеността можете да предотвратите редакциите, които общността се опитва да прави. Това е наистина много важно за вашето локално търсене.

Ако не сте собственик на бизнеса, а истинският собственик все още не е потвърдил профила си, можете да нанасяте малки корекции като името на фирмата, адреса, телефонния номер и уебсайта.

Другите играчи
Потърсете бизнеса си чрез сайта local.bing.com. Това е много добър начин да видите как се класирате в локалното търсене. Тук трябва да се справите с поставянето на адреса на картата. Това е наистина много важно за вашето местно търсене.
Намерете секцията “Update this listing”, която е в края на страницата. След това кликнете “Report incorrect information”, ако не притежавате бизнеса. В случай, че сте клиент, вие ще можете да съобщите за проблем, да публикувате мнение и т.н. Изберете “Change your business listing”, ако сте собственик – това ще ви даде преднина в локалното търсене. Вие ще трябва да си направите Windows Live ID, за да използвате тази платформа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!