≡ Menu

Как да отслабнем по нестандартен начин

Ако искате да отслабнете без диети по най-нестандартния начин, сайта може да ви предложи няколко интересни, приятни и весели начини за отслабване:

Влюбване:

Оказва се, че от любовта жените действително стават по-стройни. При това последното се явяват научно доказани факти, основавайки се на човешката физиология. Романтичните отношения не само кръжат над главите ни, но и стимулират производството на хормони. Адреналин и допамин в организма на влюбената жена я карат да мисли не за хранене, а – за по-висши чувства. Това води практичеки до пълна загуба на апетита и ускорено храносмилане. Затова ако искате да се избавите от излишни килограми – смело се влюбвайте и се отдайте на любовта без остатък.

Смехът:

Друг приятен начин за отслабване е смехът. Десетминутната смехотерапия позволява да се стопят около 50 калории, което се равнява на парченце шоколад. От гледна точка на физиологията смехът кара сърцето да бие два пъти по-бързо, вследствие на което организмът изразходва повече кислород. Също така по време на смеха усилено работят мускулатурата на стомаха и диафрагмата. Смеейки се 10 минути, вие получавате такъв резултат, какъвто бихте получили от 3-минутна активна гимнастика. Освен това, според учените всяка усмивка ни дава още пет минути живот.

Дишането:

Ароматерапията също помага да отслабваме без диети. Различните етерични масла действат различно на човешкия организъм: лимоновото и портокаловото масло способстват подобряването на метаболизма, грейпфрута и ванилията потискат чувството за глад, а етеричните сандалово масло, маточина, мента и валериана подпомагат релаксацията. От депресия може да ни извадят лавандулата, бергамот /сорт круши/ и бяла ела. Съветваме ви да се обзаведете с аромалампа и букет от ароматни масла. Също така етеричните масла могат да заменят и парфюмите. Отслабването ви е гарантирано.

Основно при дишането е правилното вдишване. Използвайте китайската методика цзяй-фен, при която не само правилно дишаме, но и отслабваме без диети. Тази методика стимулира обмена на вещества, тонизира стомашните мускули и спомага топенето на мазнини. Трябва да се научим да съчетаваме коремното и гръдното дишане. Преди вдишване отпускаме диафрагмата и издуваме стомаха. След това изпускаме въздуха, повдигайки плещите. Задържаме въздуха в гръдта и започваме да издишаме. Правилното дишане ускорява метаболизма, подобрява храносмилането и тренира мускулите на стомаха.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!