≡ Menu

Как да кандидатствам за бърз кредит?

В последно време все по-популярно става бързото кредитиране. За разлика от другите видове кредити тук отпусканата сума е по-малка- до около 1000 лева, а погасителният срок е кратък. Той може да се оползотвори за закупуване на дребна бяла или черна техника, малък ремонт вкъщи, мечтана екскурзия и др.

Всичко, което е необходимо при кандидатстване за този вид кредит е заявката му, документ за самоличност и попълване на съответния формуляр/бланка в институцията за бързо кредитиране.
Днес такъв кредит предлагат почти всички банкови институции както и някои небанкови финансови фирми и заложни къщи. Имайте предвид обаче, че в заложните къщи трябва да оставите /заложите/ вещ или вещи, за да получите съответната сума.
Уникалното при този вид кредитиране, е че цялата процедура по заявяването, попълването на формуляра, разглеждането, одобрението и получаването на сумата, може да стане за половин час. Лихвеният процент в този случай обаче се увеличава, тъй като липсва някаква гаранция и е по-голяма вероятността от невръщане на заема.
Ако пък смятате, че може да направите сами попълването на формуляра за заем, без ничия помощ, може да го направите от къщи без да ставате от стола. Всичко, което ви е нужно е компютър/ лаптоп и достъп до интернет.

Днес не е наложително да отидете до съответната компания даваща кредити, а просто да влезете в сайта на избрания от вас кредитор, да намерите и попълните качената там заявка за кредит.

Повечето компании изискват име, презиме, фамилия, възраст, професия, информация от лична карта и контакт за обратна връзка. На следващия работен ден след попълването ще получите телефонно обаждане от банката/фирмата за бързи кредити, която ще ви покани на интервю, за да дообсъдите детайлите по заема и евентуално да подпишете договора и получите съответната сума. Така в общи линии може да получите бърз кредит.
Специално бързите кредити със заявка по интернет са изгодни за кредитополучатели с „опорочена” кредитна история /невръщане или забавяне на вноски по предишен кредит/, защото информацията, която сте представили в заявлението по принцип не се проверява.

Това пък дава възможност на измамници и престъпници да използват това и да злоупотребяват с лични данни на нищо неподозиращи хора. Следователно онлайн кредитирането има и недостатъци. Затова не давайте данните си на лица, които не познавате, а когато решите да взимате бърз кредит поинтересувайте се за надеждността и престижа на избраната от вас кредитна фирма, например: от интернет, от познати ползвали услугите им, от регистъра на кредитните институции към БНБ. Присъствието й в този регистър е доказателство за надеждност и коректност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!