≡ Menu

Как да използвате цветни светодиодни ленти?

Когато трябва да се говори за осветление, винаги трябва да се мисли за най-евтиния и ефективен начин да осветите помещенията си. На пазара има наистина много решения, от които можете да избирате. Все пак в 21 век ще трябва да можете да се радвате на качествена светлина, която не вреди на природата и има дълг живот на осветителното тяло. Най-добрият избор определено са LED лентите.

светодиодните ленти

светодиодните ленти

Цветните LED ленти
Цветните LED ленти често са наричани RGB LED. Това са цветните варианти за осветление. Съкращението идва от английските думи за цветовете червено (red), зелено (green) и синьо (blue).
Те са наистина много подходящи, ако ви се налага да осветите екстериора на вашия дом. Можете да ги сложите в басейна си, защото са водоустойчиви. Освен това LED лентите имат наистина дълъг живот. Това ги прави изключително подходящи както за постоянно осветление, така и за коледна украса, например. Този вид осветление се отличава с невероятно качество на светлината. LED лентите са напълно безопасни, защото при отделянето на светлина те не се нагряват. Няма никаква опасност децата ви да се опарят, ако си играят в близост до източника на светлина.
Като става дума за цветове при LED лентите, единственото ограничение е вашето въображение. Вие можете наистина да изберете всякакви цветове, според своите нужди и желания. Като допълнение можете да си купите и DMX контролер. Той ще ви е наистина много полезен в регулиране на нивото на яркостта на светлинния поток.
Някои LED ленти са в състояние да сменят цветовете си под ритъма на музика. Това може да се превърне в централна тема на разговор, когато правите партита в дома си.

светодиодни ленти цена

светодиодни ленти цена

Повърхността за LED лентите
Често ни се налага да бъдем много креативни и поставяме източници на светлина на най-необикновени места. LED лентите се справят чудесно точно с тези нестандартни задачи. Може да изберете светодиодна лента, която има залепваща част. Това ще направи монтирането на източник на светлина по-лесно от детска игра.
Можете да я използвате на всякакви неравни повърхности. Можете да я залепите на автомобила си, можете да я сложите и на велосипеда си. Възможностите са неограничени. Те се използват много широко и от институции за маркировка на пътища и знаци, осветяване на сгради, както и много други дейности.

светодиодни ленти цени

светодиодни ленти цени

Плюсовете на LED лентите
LED осветлението се налага все повече и на все повече места. Те не вредят на околната среда за разлика от флуоресцентните крушки. LED лентите не съдържат живак, освен това те изразходват много малък заряд енергия. Като цяло, работното напрежение е между 2 и 3.6V. Въпреки ниските стойности на напрежение, качеството на светлинния поток е наистина много добро.
Друго предимство на светодиодните ленти е дългият им живот. Те не се влияят от честотата на включване и изключване. В най-широко употребявания клас дължината на живота им е около 50 000 часа. Много често продавачите на подобен вид осветление дават гаранция, която обикновено е за срок от една година. В момента, в който се появи някакъв проблем, вие можете да смените осветителното тяло или да получите парите се обратно. Никое друго осветление не може да се похвали с такива параметри и не е толкова добра инвестиция в бъдещето.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!