≡ Menu

Как да избягваме кликджак атаки

Кликджак атаките набират все по-голяма популярност в интернет. Накратко, те представляват невидими бутони, поставени върху истинските в най-обикновени на пръв поглед сайтове.

Общо взето те ви карат да си мислите, че отваряте просто поредната интересна снимка. В същото време обаче е възможно да предоставяте достъп на компютъра си и до хакери. Вариантите са много, а избягването на тези атаки е предизвикателство.

1. Обновете Flash Player на Adobe. Най-новата версия има повишена защита срещу кликджак атаки, което е добре дошло.

2. Когато кликнете с десен бутон на мишката върху Flash обект, може да изберете секцията Global Settings. В нея кликнете на Always Deny в полето Global Privacy Settings. Така никой сайт няма да получава достъп до уеб камерата и микрофона ви.

3. След това кликнете на секцията Global Security и изберете Always Deny. Така компютърът няма да комуникира със сайтове с остаряла система за сигурност.

4. Ако сайтът, който сте отворили, ви се струва съмнителен, може да кликнете с десен бутон на Flash обект и да изберете Settings. Отидете в полето Privacy и изберете Always Deny. Така ще деактивирате Flash в този сайт.

5. Ако ползвате Firefox, може да си инсталирате плъгина NoScript, който ще деактивира Flash обектите във всички сайтове. За да въведете изключения в правилото, кликвате на празното пространство, където трябва да бъде Flash обекта и го разрешавате за този сайт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!