≡ Menu

Как да избираме енергийно ефективни климатици

Няколко променливи могат да повлияят на капацитет на охлаждане в дома. Предвид високите сметки за отопление в зимния сезон и не по-малко големите разходи за електричество в топлите дни, с цел охлаждане, избрахме да се насочим към икономичният и ефективен начин за избор на климатици. Той се определя от някои характеристики, които съобразени могат да доведат до голяма ефективност и спестяване от семейния бюджет.

Ето и тях:

  • Ако живеете в регион с много топъл климат, може да се наложи да избирате климатик с повече единици BTU за час от препоръчаните.
  • Добавете 10% капацитет за особено слънчеви стаи или изваждайте 10% капацитет в случай, че помещенията ви са сенчести.
  • Ако стаята ви е постоянно отворена за прилежащо пространство или се налага да отоплявате/охлаждате две стаи едновременно, то не забравяйте да преизчислите размера на климатика, който в случая ще трябва.
  • Преносимите климатици по принцип не са толкова ефикасни, колкото прозоречният тип климатици, така че е добра идея да се потърси по-мощен блок за квадратен метър. Други съвети при покупка на климатици – предвидете водата, влажността във въздуха, тъй като тя го охлажда, което означава, че повечето преносими устройства имат резервоари. Последните изискват да бъдат изпразвани периодично, въпреки, че и много от преносимите модели са придружени от допълнителни приставки за дренажен маркуч.

Някои нови модели климатици изпаряват много влага и отработени газове. Подобна работа допринася значително за намаляване на честотата и необходимостта за изпразване на водата от контейнера. Преди да си купите климатик, бъдете сигурни, че електрическа система на Вашия дом може да се справи с енергийните нужди на уреда. Ако е необходима отделна или 230-волтов схема, ще трябва да потърсите мнението на електрически изпълнител за инсталиране. Ако ще инсталирате климатика в края на дълга стая, помислете за закупуване на модел, който има “Super Thrust” или “Power Thrust” контрол на вентилатора. Такива режими изтласкват въздуха по-навътре в стаята. Предвидете и, че този тип единици ще бъдат по-шумни от стандартните модели.

Енергийно ефективни климатици за охлаждане – комфортната температура за всеки съвременен човек днес е изключително важна. Тя действа благоприятно, както за хората в работоспособна възраст, така и от съществено значение е за деца, домашни любимци и възрастните хора.

Научете повече от магазин за климатици икономисвайте и живейте удобно в дома си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!