≡ Menu

Как да запазим кожата си красива и през зимата?

Зимата определено не е любимият сезон на много хора, но пък все пак човек трябва да се наглася спрямо ситуацията и времето, така че от нас зависи как ще се чувстваме и как ще изглеждаме през зимата. Дали ще сме студени и мрачни в унисон със сезона или пък ще сме свежестта и красотата, която да го озарява? Е, пак ще се повторя- това зависи от самите нас. В тази статия ще Ви представим няколко съвета за това как да се справите с кожата си през студената и мрачна зима и да я запазите добре хидратирана и освежена. Безспорно това няма да зависи само от грижите, които ще положите, но и от козметиката, която ще използвате. Ще трябва да се разделите с кремовете, които сте използвали през лятото, защото за зимата са подходящи по-хидратантни продукти. Разбира се, това изисква известна доза инвестиция, за да си закупите качествена и добре хидратираща козметика, но пък зимата е доста дълъг период от време, така че си заслужава.

Време е да обърнем внимание и на малките ни хитринки, които да запазят кожата ни красива през зимата. Първо и много важно правило е никога, ама никога да не излизате навън, без да сте нанесли крем за лице на кожата си. Студът се известен с това, че изсушава кожата и тя губи своята хидратация. За да има някакъв баланс и да я запазите, трябва всеки ден да си нанасяте дневен крем за лице, преди да излезете от топлия си дом.

Следващата малка хитринка, с която се надявам да съм Ви полезна- използвайте повече маски за лице. Зимата както вече Ви споменах кожата ни се изсушава и имаме нужда от по-честа хидратация. Подходящи за маски с пчелно млечице, зехтин и всякакъв друг вид масла и олиа, които да Ви спомогнат за нужната хидратация. Не се притеснявайте, че тези маски са по-тежки, през този сезон ще имате нужда точно от такива. Ако до момента през лятото сте използвали маска веднъж седмично, то през студеното време на годината можете да използвате по 2-3 пъти на седмица такава маска.

Заменете мицеларната вода с почистващо мляко за лице. Някои от Вас може и да не се съгласи с мен, но от лични наблюдения бих казала, че мицеларната вода малко или много изсушава кожата. Лятото се чувстваме комфортно, защото е горещо, потим се и се нуждаем от продукт, който да матира кожата ни. Зимата обаче, нещата съвсем не стоят така, а точно обратната. Всеки един наш продукт, който е нежен, деликатен към кожата ни и не я изсушава е добре дошъл. Затова нека за момент да оставим мицеларната вода да си почине…чак до следващото лято и да се насладим на нежността и деликатността на млеката, които почистват кожата на лицето ни.

И не на последно място не забравяйте да смените летния си свежарски парфюм със зимен такъв. И без това зимата е студена, мрачна и неприветлива- изберете си парфюм измежду топлите, кадифени, ориенталски парфюми на пазара. Това е времето, през което трябва да се сбогувате с летните свежи, енергични и морски аромати и да заложите на по-тежките, стилни такива.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!