≡ Menu

Какво се промени в местното търсене през 2013?

Местните търсения са много важни за собствениците на малък бизнес. Но освен това позволяват на потребителите да намират продукти и услуги, които са близо до тях. Могат да оставят мнения за преживяването и да създават общност. Подобно на останалата част от оптимизационния процес в местното търсене промените също навлизат много бързо и се налага бизнесът да се съобразява с тях.
С цел да се постигне по-добро класиране в резултатите на търсачките, трябва да се направи разграничение между видовете. Те могат да са локализирани, органични или на карти. Тези изследвания се правят всяка година, но през 2013 г. се отделя повече внимание на търсенето през мобилни телефони. Проучването може да ви е наистина много полезно, ако искате да направите стратегия за вашите локални резултати. Интересен факт е, че потребителите стават все по-запознати с GoogleMaps и все повече хора ги използват ежедневно.

Факторите
Като цяло, тябва да се отбележи, че факторите остават константни през последните години.
Правилно асоциирана категория
Точният адрес, град и име
Последователни, висококачествени цитати от източници, които са: авторитетни, заслужаващи доверие
Цитати от други професионални платформи
Местоположението ви като ключова дума в заглавието с тагове
Ревюта от потребители на Google, така и от други сайтове справочници
Висококачествени входящи връзки

google maps

google maps

Въпреки масовата пропаганда на Google Plus и Google Places в последните години, социалните сигнали все още играят малка роля в определянето на крайния рейтинг. Само около 6,3% от цялостното представяне на вашия сайт. Но всеобщото мнение на специалистите по оптимизация е, че това е важен фактор, който за напред ще играе все по-голяма роля в подреждането.

Много изненадващо е, че според водещи специалисти мненията от потребители ще са решаващият фактор при локалното търсене. Ако се намирате на много конкурентен пазар, време е да обърнете внимание на обратната връзка, която вашите потребители ви дават. Те могат да ви станат безценен източник на уникално съдържание. Отнасяйте се добре с тях и обръщате по-специално внимание на тези, които често публикуват мнения.

Живеем в много динамичен свят, в който всеки се е запътил на някъде. Това е и причината картите на търсачките да са все по-използвана опция. Те все още имат малък процент на принос към традиционната оптимизация на сайтове (около 25%). Друг основен фактор, който играе важна роля са линковете, които отвеждат към вашия сайт. Необходимо е те да идват от доказани и авторитетни домейни.

Що се отнася до грешките, които могат да бъдат допуснати при оптимизацията на локалното търсене, те остават ключовите думи и проследяването на номера. Бъдете внимателни как използвате въздействието им и най-добре потърсете специалисти за съвети.

След всичко, казано до тук, вие трябва да направите качествено онова, което зависи от вас. Една добра SEO оптимизация ще класира сайта ви високо, ако посочите коректната си информация за име, адрес и телефон. Това е наистина много лесен процес, от който не бива да изоставате, или ако не сте сигурни за следващите си действия допитайте се до СЕО за адекватни решения. Локалното търсене е особено важно за набавяне на трафик и бъдещи потребители. Следете обновленията, които търсачките правят и се съобразявайте с тях. Това е единственият начин да се задържите на челните места в търсенето.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!