≡ Menu

Какво представляват facebook страниците

За Facebook страниците колкото и да се говори, винаги ще бъде малко. В най-общ план те представляват профила в социалната мрежа на организация – стопанска или не, известна личност, обща тема, продукт или услуга и други. Както всеки един от нас има собствен профил, така страницата е най-доброто решение (вместо, например, личен профил или група) за „лице” на бизнеса във Facebook. В статията ще се концентрираме именно върху това – фирмените facebook страници.

маркетинг във Facebook

маркетинг във Facebook

Главната причина да направите страница, а не профил или група, е възможностите за работа с нея и последвалите анализи.

Важно е да се определи името и URL-то на страницата във Facebook. Всичко останало можете да редактирате по всяко едно време. Добре е да запълните с вярно и качествено съдържание всеки един от елементите, за да може страницата ви да дава най-пълна информация.

Така идва най-важната част – публикациите и рекламата.

Добре е ежедневно да достигате до вашата аудитория/клиенти чрез своите публикации – между 2 и 5 (изключение, може би, правят само медиите, при които публикациите са средно по една на час). Най-деликатният момент е отговорът на въпроса: Какви да бъдат публикациите? Със сигурност може да се каже, че най-добре е да имате преобладаващи такива на тематика, свързана с бизнеса ви, може и забавни (доколкото позволява бранша). Това обикновено са 2/3 от всички публикации. Останалата 1/3 се състои в рекламното съдържание – дизайнерска публикация с лого и послание (което при добра стратегия може да се счита и за обща публикация и лек елемент на реклама), оферта или продукт/услуга от портфолиото ви. Внимавайте с подбора – снимки, линкове, текст, тематика, последователност – всичко това трябва да бъде на високо ниво и добре планирано.

facebook реклама

facebook реклама

Рекламата – това е факторът, който помага на вашите facebook страници да станат популярни или с две думи – без реклама вашата страница достига до вас и вашите приятели. Имате 2 възможности – да доверите публикациите, управлението на рекламата и като цяло страниците си на агенция занимаваща се с facebook маркетинг или да инвестирате средства в спонсорираните публикации на мрежата като ежедневно се грижите и за публикациите си. Трябва да имате предвид, че месечният бюджет, който бихте отделили за outsource на рекламата ви винаги е по-малък от този да ангажирате екип и да плащате директно към ФБ. От голямо значение също е, че можете да бъдете спокойни (в общия случай) за резултатите – таргетирането, маркетинг концепцията, вида на публикациите, настройките на различните кампании.

Като заключение може да се каже, че facebook страниците са чудесен канал, за да покажете бизнеса си на потенциалните ви клиенти и да поддържате комуникация с настоящите ви такива. Важно е как ще бъдат управлявани, за да имате положителен бранд имидж в онлайн пространството.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!