≡ Menu

Какво прави Cloud хостингa толкова добър?

В случай, че вече използвате cloud хостинг, няма смисъл да ви обясняваме защо е толкова добър. Ако обаче сте от онази група, която все още се двоуми дали да пробва, то трябва да продължавате да четете този материал. Трябва да се отбележи, че има услуги, които приличат на cloud хостинг – virtual-private servers, dedicated-traditional и shared. Все пак те не могат да гарантират същата ефективност по време на голям трафик или на внезапни колебания в обема на трафика. Може да се каже, че cloud хостинг услугите са изградени специално, за да отговорят на този проблем. Тези услуги са голяма новост в тази индустрия, но и дават силна заявка да останат за дълго.

cloud услуги

cloud услуги

Scalability (б.а. „скалируемост”) на сайта
Scalability е един от основните фактори за успех на този вид хостинг. Този термин индикира способността на един сайт да функционира нормално, без значение дали има висок или нисък трафик. Това е много полезна функция за бизнес сайтовете, които имат масови посещения на потребители по едно и също време. Подобни страници могат да използват cloud хостинг планове много успешно. В такъв случай да се използват другите хостинг планове е наистина доста рисковано. Освен това сървърите биха могли да се сринат точно в най-неподходящия момент.

Как работи cloud хостингът?
Това е въпросът, който всички си задават. Принципно погледнато това обслужване работи чрез няколко сървъра, които са свързани в група. Следователно може да се направи заключението, че cloud хостингът е сбор от няколко услуги. Чрез него могат да се поддържат няколко сайта едновременно. По този начин всеки сайт има достъп до произволен брой сървъра, в случай, че е необходимо да се справя с голям трафик. В момента, в който потокът се разсее, сайтът може да освободи допълнителни машини, които използва, и да се върне на нормалните си нива. Това е услуга, която не можете да използвате с никакъв друг план.

cloud услуга

cloud услуга

Разноски по хостинг услугите
Всички хостинг оферти имат фиксирана цена. Притежателят на сайта плаща на своя доставчик за услугата, която му предоставя. Оттам нататък няма значение каква част от нея използва и с какъв интензитет. Голямото предимство на cloud услугите е, че те се плащат на базата на ползване. В случай, че сайтът ви генерира голям трафик, ще платите по-скъпо. В моментите, в които работата ви е замряла, вие няма да имате толкова големи разходи за плана си.

Как работи този хостинг план?
Милиони доволни потребители сърфират по сайтовете ви, без да знаят какви трудности коства поддръжката му. Посетителите не трябва да знаят какво се случва зад завесата. Те би следвало единствено да се наслаждават на вашите продукти или услуги. Повечето потребители в страницата ви вероятно дори нямат представа какво е хостинг. Те единствено не искат да се занимават с бавни сайтове, причинени от проблеми в сървъра. Това е и причината cloud услугата да е най-доброто решение за натоварени сайтове. Клиентите и потребителите ви ще се радват на бърз сайт, който ще им осигури обслужването, което търсят.
Предимствата на този вид хостинг услуги са наистина много. Можете да помислите дали да не преминете имено към такъв план, за да разрешите голяма част от проблемите си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!