≡ Menu

Какво означава Jabse

Преведено на прост език, Jabse е наименованието на интернет класация за сайтове. Всеки може да получи информация за класацията на интернет сайтовете на нашата уеб страница. За да се впише даден сайт в тази класация не е необходимо да се прави специална заявка.

Веднага след създаването си, сайтът се включва автоматично в подреждането. Любопитните могат да проверят всички сайтове в българското интернет пространство веднага и без да губят никакво време. Ако сте създали свой сайт и се интересувате от мястото, което му е отредено, то на адрес топ 1 000 000 е необходимо единствено да въведете URL адреса му. Отново на същия адрес може да получите информация за конкурентен сайт. Данните, които се получават са на база сравнение. За да се извърши сравнение между вашия и сайта на конкурента ви е нужно да въведете URL адреса на конкурентния сайт. Резултатите са бързи и единствено основани на сравнението. Когато се спомене PageRating2, повечето хора повдигат рамене поради незнанието си.

Специалистите знаят, че зад това понятие се крие оценката, която се прави от интернет класацията за всеки един сайт. За да се определи този PageRating2 е нужно да се обърне внимание на трафика на сайта и броя на входящите връзки. Ранкът на Алекса служи за определяне на трафика на сайта. Скалата е от едно до сто. Тя може да бъде определена като логаритмична. За най – точно определяне на PageRating2 се проследява качеството на входящите линкове, възрастта на URL адреса, възрастта на домейна и други.

Когато се избере адреса на сайта в интернет класацията се достига до информация за регистрацията на домейна, първото индексиране, разположение на гео сървъра и други. В случай, че сайтът е разположен на споделен хостинг, ако се избере подходящата опция се достига до списък с всички разположени сайтове на ip адреса. Сайтовете, които са определени като изключително значими и авторитетни притежават PR от 100.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!