≡ Menu

Какво знаетете за противопожарните врати

Има един въпрос, за който се чудят много от хората и той е как се конструират и монтират противопожарните врати. Това наистина е много интересен въпрос, на който ние ще ви дадем отговор с тази статия.

Задължително трябва да се отбележи, че този тип противопожарни врати са изработени по специален начин и могат да ви предпазят от навлизане на огън и дим в помещението или апартамента. Важното, което трябва да кажем е, че противопожарните врати не са съвсем огнеупорни, защото са направени от материали, които могат да горят, но са много устойчиви на огнена стихия за дадено време.

Тук важното е, че с конструкцията си и материалите от които са изработени ви дават шанс да избягате от горяща сграда невредими, дават ви шанс за живот и шанс пожарникарите да потушат пламъците преди да са изпепелили напълно домът или офисът ви.

Не си мислете, че сами ще можете да си направите такива врати и в никакъв случай не си поръчвайте от непроверени и нелицензирани фирми, защото в такъв случай рискът за живота и здравето ви в никакъв случай не се понижава. Противопожарните врати трябва да са изработени по определен стандарт, да се монтират и регулират от независими регулиращи органи, като пожарната или строителен инспектор.

Добрите практики задължават тези врати да се поставят на огнеупорни стени, които също трябва да са оценени от контролните органи. Такива врати се слагат в касите на вътрешни стени, но има и изключения. Трябва задължително да се монтират на пожароустойчива стена, в противен случай от тях няма никакъв ефект.

Противопожарните врати се изработват от различни материали и се удостоверяват със сертификат за качество. Днес напредъкът в изработването им е много голям и не само са издръжливи на пламъци, но и са много красиви. Изберете вашата защита и спокойствие и се насладете на една наистина красива и сигурна противопожарна врата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!