≡ Menu

Какво е социално (групово пазаруване)?

пазаруване от сайт

групово пазаруване

Ако погледнем какво пише Уикипедия за този тип пазаруване ще разберем, че социалното пазаруване е вид пазаруване, при което търговците предлагат на страниците на някой уеб сайт за групово пазаруване своите продукти или услуги с изключителни намаления от 50 до 90 % от реалната им стойност. И преди да поклатите невярващо глави от баснословните отстъпки на предлаганите оферти ще ви разясним как е възможно това.

Ако примерно имате нужда от голямо количество да речем тетрадки и ги закупите от фирмата, която произвежда тетрадки вие получавате отстъпки в цената, тъй като сте закупили голямо количество от тетрадките на фирмата. Горе – долу по същия начин се пазарува и от сайтовете за групово пазаруване. Влизате в някой от тях и виждате различни оферти, в които търговците предлагат своите продукти или услуги. Вие си харесвате определена оферта и я купувате. Едновременно с вас други потребители също са харесали офертата и я закупуват също като вас. И ето, че вие и останалите потребители сте оформили група, която едновременно закупува един и същи продукт или услуга.

Търговецът от своя страна предварително е посочил колко голяма група му е необходима и след попълване на бройката и след като всички са заплатили избраните от тях оферти получават на имейлите си ваучер за закупените услуги или продукти.
Печалбата на търговеца в случая не е голяма, тъй като освен, че предлага стоката си на промоции и с големи отстъпки трябва да заплати и съответната комисионна на сайтовете за групово пазаруване. Но той е доволен, тъй като се е сдобил с нови клиенти за кратко време и без да плаща за реклама.

Притежателите на сайтове за социално пазаруване също са доволни, тъй като набират потребители от една страна, а от друга страна прибират комисионна от търговеца, която за различните сайтове е в различни проценти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!