≡ Menu

Какви текстове трябва да пишете след изработка на онлайн магазин?

Ако сте начинаещ онлайн предприемач в сферата на електронната търговия, то най-вероятно имате нужда от съвети за текстовото съдържание на сайта ви. Добре е да не губите време и веднага след изработка на онлайн магазина ви да започнете да работите върху текстовете в него. Освен че трябва да подготвите текстове с условията за пазаруване и да пдоготовите отговори на често задавани въпроси, ще е нужно и да отделите време за писане на описания на продуктите, които предлагате. В никакъв случай не копирайте текстове от сайта на производителя, защото това няма да работи във ваша полза.

Перфектното описание за продукт е кратко, конкретно и въздействащо. Но как да постигнете този резултат? Нужно е да следвате няколко прости стъпки, а след известно време практика гарантирано ще видите добри резултати.

1. Не описвайте хараткеристиките и функционалностите на продукта. Опишете ползата, която ще има потребителят от този продукт. Ако продуктът е намален или лимитирано издание, то не пропускайте да споменете и това. Напишете текст, който да накара клиента да се чувства специален при мисълта от ползата на този продукт. Едно такова описание ще е със сигурност по-въздействащо от копи-пейст от сайта на фирмата производител.

2. Провокирайте потребителите си към действие. Ако предлагате бърза и безплатна доставка, то не забравяйте да споменете това “Поръчайте сега с безплатна доставка!”, “За поръчка се обадете още сега!” и т.н. Така в случай, че потребителият вече е заинтересован от продукта, който предлагате, ще е наясно със следващата стъпка, която трябва да направи, за да го закупи.

3. Използвайте ключови думи. Представете си, че искате да си купите нови маратонки от итнернет. Какво е първото нещо, което ще направите? Ще отворите гугъл и ще търсите “маратонки онлайн”. А сега си представете, че вашият онлайн магазин продава маратонки. Към текстовете във вашия онлайн магазин задължително трябва да присъства тази ключова дума, за да може потребителите ви да откриват лесно вашето предложение в необятното итнернет пространство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!