≡ Menu

Какви входни врати можем да открием на пазара

Именно нашите входни врати създават общото впечатление за дома ни. Те са първото нещо, което виждат нашите гости и заради това е препоръчително да са красиви и издръжливи. Разбира се, освен дизайн и безопасност съвременната врата трябва да предлага шумоизолация и енергийна ефективност на собствениците.

Естествено голямото разнообразие понякога може да ни обърка и поради тази причина решихме да ви запознаем с видовете входни врати на българския пазар. Нашите предложения обединяват устойчивост на различни температури, естетически външен вид и добро ниво на безопасност.

Първият и може би най-разпространен вид са дървените врати. Това е и един от най-предпочитаните материали, тъй като стои много добре на входа на жилището ни и му придава луксозен вид. Модерните варианти се деформират трудно заради твърдата сърцевина от дърво и гъвкавата облицовка. Единственото, което може да се напише като минус е, че дървените врати изискват и съответната поддръжка.

Дървеният материал е податлив на влага и е възможно да пукне и да промени началната си форма. Факторът слънце също не е маловажен, тъй че се изисква използването на качествен лак и бои, които да осигуряват защита на новата ви врата. В случай, че сте решили да закупите такъв продукт винаги съблюдавайте присъствието на дълготрайна политура и здравата облицовка.

Металните входни врати са вторите най-разпространени входове за апартаменти, къщи и офиси. Те не са скъпи и в същото време ви дават звукоизолиране и енергийна ефективност на високо ниво. Това се дължи на използваните видове изолационна вата и здравите уплътнения. Имайте предвид, че металните врати вече имат и приятен външен вид, за разлика от едно време, когато тези продукти бяха по-скоро грозни и неприветливи.

Минусът на стоманата е, че тя може да хване ръжда, особено ако е изложена на неблагоприятни атмосферни условия. Металът възпроизвежда студеното и топлото, което го прави неприложим в среда, която сменя рязко температурните стойности. Модерните врати покритие от винил за по-голяма устойчивост.

На трето място слагаме вратите от фибростъкло, които се избират най-вече заради здравината им. Те са защитени от ръжда, изгниване и различни деформации, което ги прави удобни за всякакъв климат. Дори и да има влага не е нужно да лакирате или пребоядисвате вратата. Опитните майстори могат да придадат стойностни визуални качества на продукта, така че не го пропускайте като възможност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!