≡ Menu

Инфекция на синусите – лечение с помощта на натурални средства

синузит

синузит

Все повече хора използват естествените средства за терапия на редица заболявания. Изключение не прави и лечението на синузит. За да изберете правилните терапевтични методи, трябва да се запознаете с информацията публикувана в здравен портал за инфекция на синусите.

Възпаление на околоносните кухини или така наречения синузит се предизвиква от натрупване на излишна секреция. Това е една благоприятна среда за развитие на множество бактерии. Обикновено инфекцията на синусите се лекува с помощта на деконгестанти, антибиотици и стероиди. Друг начин за лечение е с помощта на естествени средства.

Съвети за лечение на инфекция на синусите

Основните цели на терапията с натурални средства е бързото отпушване на носа и изтичането на натрупаната слуз. Можете да използвате овлажнител, който ще помогне за овлажняване на носните проходи и облекчаване на назалната конгестия. Поставянето на няколко капки масло от евкалипт в изпарителя е естествен начин за намаляване на инфекцията.

Ето няколко начина, които ще ви помогнат за намаляване на дискомфорта:

–          Останете достатъчно хидратирани – консумацията на достатъчно количество вода е начин да се избегне сгъстяването на носните секрети. Ето защо по време на синузит, поддържайте организма си добре хидратиран, като използвате билкови чайове, топли напитки и питейна вода;

–          Използвайте солен разтвор за изплакване – тази процедура включва измиване на околоносните кухини най-малко веднъж на ден с тази течност. Тя помага за разреждане на носните секрети, а също така убива патогенните микроби, които предизвикват възпалението на синусите. Използвайте капкомер за по-голямо удобство;

–          Инхалация – това е един от най-ефективните методи за справяне със синузита. Процедурата се състои в приготвянето на съд с топла вода. Можете да добавите няколко капки евкалиптово масло или ябълков оцет, за по-добър ефект. Наведете се над съда и покрийте главата си с кърпа. Вдишвайте парата в продължение на около 10 минути. Това действие можете да повтаряте около 3-4 пъти на ден;

–          Ментово масло – смесва се етерично масло от мента с няколко капки чист зехтин и се нанася върху засегнатите области. Разтрийте с кръгови движения в зоната на челото, над очите за да помогнете за намаляване на налягането в синусите.

Това са няколко съвета за лечение на инфекция на синусите в домашни условия с естествени средства. Въпреки това, ако не получавате облекчение и състоянието ви се влошава, трябва незабавно да посетите лекар, който ще предпише друг вид терапия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!