≡ Menu

Имате хотел в София? Няколко нестандартни съвета как да спечелите гостите си

Всички знаем как на места където срещаме усмивки, любезност и позитивно отношение ни е приятно да стоим с часове или дори дни и спомняйки си за тези моменти почти незабележимо се усмихваме и се подобрява осезателно настроението ни. Искате ли гостите на хотела ви в София да се чувстват по същия начин?

Приемете клиента  като гост

Много е грешно отношението на приемане на човека който си е направил резервация не като гост, а като поредния от многото. Не впечатлите ли госта при престоя му, то как ще очаквате да се завърне? Или не разчитате на повторни посещения от него, което е голяма грешка в управлението или просто разчитате на случайността. И при двата случая грешите.

Всеки клиент трябва да бъде приеман като гост, който трябва да остане колкото е възможно по-доволен, независимо какво ви коства това. Ако ще и да не изкарате голяма сума от гостуването на човека, със сигурност ще имате ползи в дългосрочен план.

Имате хотел в София? Покажете забележителностите

Как бихте реагирали, ако разберете, че хотела в който сте отседнали ви кани на безплатно за вас фото приключение из забележителностите на София, Витоша или Панчарево? Дори и да не отидете със сигурност ще се впечатлите от жеста. А подобна обиколка като собственик на хотела ще ви струва нищожна сума, ако е за група от 20, 30, 40 човека или повече.

Всеки попаднал в чужд град ще оцени жеста, че искате да му покажете важни места или природни красоти. Правете снимки на туристите безплатно и след това им подарете по един диск със снимките за спомен. Важен момент е на всяка снимка в някое от ъгълчетата да поставите закачлив воден знак, например „Радваме се, че се забавлявахме заедно. Поздрави от Hotel in Sofia“.

Помагайте на гостите си

Ако разберете, че можете да помогнете с дребна услуга на някой от гостите си, то не се двоумете. Няма да ви коства нищо служителите на хотела да са инструктирани, да улеснят госта изпращайки факс от факса на хотела; да упътят госта за пряк път или го посъветват какъв транспорт да хване; да извикат такси; да приемат поща за него. Различни ситуации могат да бъдат изброявани до безкрай, важното е служителите на хотела Ви в София да реагират с желание за помощ и загриженост към затруднението на госта.

Набавете си карти и талони за отстъпка

Набавете си карти на София или изберете няколко мобилни приложения, които сте тествали и можете да препоръчате на гостите си за ориентиране в столицата. Независимо дали хотелът който управлявате разполага със собствен ресторант или не, договорете с някои от заведенията наблизо специална отстъпка за гостите на хотела Ви.

Ако някой гост така или иначе е решил да не вечеря в ресторанта на хотела, а в заведение, ще е трогнат от това, че го улеснявате давайки му избор от чудесни заведения, в които даже ще ползва и отстъпка поради факта, че е гост на хотела.

Не правете компромис с чистотата, техниката и услугите

Каквото и да Ви струва не правете компромис с чистотата; с техниката по стаите; с редовната смяна на спално бельо, хавлии и консумативи; с качеството на интернета; с качеството на продуктите и вкусовите показатели на ястията; със служители вършещи безотговорно работата си; с желанията на госта на хотела, ако разбира се са изпълними.

Хотелът трябва да е социален

Задължително създайте и поддържайте редовно профил на хотела във Facebook, Google+, Pinterest, Twitter, TripAdvisor и други тематични сайтове. Ако не Ви остава време, наемете фирма за изграждане на онлайн репутация.

Ако мислите, че това са пари хвърлени на вятъра, то вероятността да загубите много потенциални клиенти е налице. Хората говорят – ако сте се постарали госта на хотела ви в София да остане доволен, то защо да не поддържате връзка с него и не го приветствате отново като гост или посрещнете като гости негови колеги, роднини или приятели?

Раздавайте на всеки гост символични подаръци като комплимент от хотела при заминаването им. Сред тях поставете и картичка с адреси на важните за хотела ви профили в интернет. Помолете клиента, когато има възможност да стане част от феновете ви във Facebook, да ви последва в Google+ или да остави мнението си за хотела ви в TripAdvisor. Ако сте го спечелили, то това е най-малкото, което ще направи в знак на признателност за прекрасния престой!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!