≡ Menu

Изработка на лого необходимост или лукс?

Изработка на лого несъмнено е необходимост в днешно време. Пазарните ниши, в който и да било бизнес са толкова пренаселени, че дори и най-изумителните похвати на рекламата, понякога са неефективни. Множество малки, средни и големи компании са в схватка, коя ще успее да привлече вниманието на супер презадоволените потребители, за да върви бизнеса й напред и нагоре. В една такава силно конкурентна среда, успехът се гради с постоянство, добър имидж и най-вече запомнящо се лице. За да изградим запомнящо се лице, обаче ни е нужно най-малкото едно качествено лого, което професионалист да ни изработи.

Изработка на лого в повечето случай е комплексна услуга. Тя включва в себе си изграждане на една цялостна маркетингова стратегия и визия за представянето на компанията. Ако се работи на парче и едно лого бива изработено само, за да го има, то неговите функции са силно нарушени и смисловите му характеристики се губят. Логото е неразривна част от историята, развитието и процеса на усъвършенстване в бизнеса за една фирма. То освен визитна картичка и запомнящо се изображение, носи всичко онова в себе си, което фирмата иска да каже на клиентите си – сегашни, настоящи и бъдещи. Лого изработката и дизайна са специфични по своята същност и затова си има правила, които понякога спомагат за по-доброто изграждане на едно фирмено лого.

Изработка на лого при професионалист и студио за дизайн, би Ви помогнало да тръгнете в правилната посока и да намерите лицето, което всички ваши потребители искат да видят, за да ви запомнят. Правилата за изграждането на едно добро и информативно лого са много. Те включват опростеност, изчистен дизайн, иновативност, тънка психологическа нишка на въздействие и безброй други специфики, които един дизайнер на лого обмислено или инстинктивно прилага. За начало доброто фирмено лого, никога не е изработено на парче – просто ей така, като картинка, която е приятна за окото, но нищо не ни казва. От друга страна, прекалено буквалното и информативно лого, също е плоско и често срещано. Някъде по средата се намира добрият лого дизайн и изработка на лого, което ще е атрактивно и функционално същевременно.

Златните закони, за да се изгради едно уникално лого са следните:

Връзка с бизнеса на фирмата – логото е част от компанията. То, като името й е нещо уникално, лично и неповторимо. Колкото повече изработката на едно лого, вплете в дизайна му информацията за самата компания, за дейността й, за традициите и особеностите й, толкова повече то ще носи уникалния й белег на характерност. Именно поради тази причина изработка на лого се прави с добро проучване на компанията, за която го правим.

Опростен дизайн и лесно запомняне – нищо, което е прекалено сложно, не може да бъде запомнено моментално или пък да бъде разпознато и асоциирано. Затова при лого дизайна правилата са прости – колкото по-изчистен дизайн, толкова по-добри резултати. Достигането до един изчистен дизайн и една лесна и моментална асоциация е доста дълъг и сложен процес. Той минава през фази на усложняване, внедряване на идейност и впоследствие максимално опростяване.

Моментално впечатление – може, би именно светкавичното впечатление е най-търсеното в едно лого. Изработка на лого цели не само моментално впечатление, обаче. След първоначалното впечатление, ако зад този „уау“ ефект няма нищо, то фирменото лого бива бързо забравено. И така отново достигаме до изчистен дизайн и няколко средства, които в комбинация ще са и силно провокативни, но и подплатени с информацията, която ще остане в главите на потребителите.

Функционалност – както при самата изработка на сайт, така и логото се изработва, за да представи даден бизнес. То определено е необходимост от първостепенна важност, без да изпадаме в лукс и прищевки. Изработка на лого се прави, за да се покаже логото и да се утвърди, като единственото и неповторимо лице на една фирма. Затова неговата гъвкавост и функционалност са и толкова важни!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!