≡ Menu

Изборът – частна или държавна детска ясла

Самото решение да повериш отглеждането на своето невръстно дете в ръцете на чужди хора в една нова и непозната среда хвърля всяка майка в емоционална пропаст, съпътстваща целия родителски живот. Това е едно от първите решения, които тя неизбежно трябва да вземе, особено ако няма баби и дядовци, които да помагат в грижите, когато на мама се наложи да се върне на работа.

Периодът е стресиращ и емоционален, придружен от неминуемото чувство за вина, и само ако избереш най-доброто място за твоето скъпоценно съкровище, емоциите и тревогите постепенно ще бъдат заменени от спокойствие.

Да предположим, че решението е вече факт, тогава идва ред на изборът “къде” и той на свой ред поставя хиляди въпроси и притеснения. Проблемът със свободните места, особено в столичните детски ясли и градини наложи все повече родители да се насочват към частните заведения за отглеждане на деца.

Частните детски ясли, за съжаление са твърде малко, за да направят избора лесен, но за тези, които имат пред себе си такова решение на проблема, единствен недостатък може да бъде само по-високата такса, в сравнение с тези в общинските заведения.

Оттук на сетне следват само преимущества, като едно от тях е по-малкият брой деца, което позволява на всяко мъниче да се обръща повече внимание и да се отделя време за индивидуални грижи ако това е необходимо.

Друг голям плюс на частните детски ясли е по-добрата и модерна база, която дава възможност на децата да прекарват своя ден в приятна и уютна обстановка, сред светлина, чист въздух и качествена, добре приготвена храна.

И най-голямото предимство на частните ясли е екипът от професионалисти, който полага ежедневни грижи за най-малките деца. В частните ясли няма връзкарство, тъй като там персоналът се подбира внимателно по всички критерии за професионализъм и всеки родител може да бъде спокоен, че за детето му се грижат най-добрите педагози, възпитатели и лекарски екип. В частна детска ясла вашите мъничета ще растат щастливо и безгрижно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!