≡ Menu

Идеи за декориране на стаи със скосени тавани

Още от преди векове на хората им се е налагало да декорират стаи, които имат скосени тавани, а днес този тип интериорен дизайн достига до нови нива.

мебели

мебели

В съвременните домове, много често се налага да се използват особеностите на архитектурните решения, за да се постигне най-добрият резултат. Скосените тавани не се срещат само в старите къщи, но и в новите жилищни сгради, което налага изработката на мебели по поръчка, които да отговорят на пропорциите на стаите. Обикновено, в първият момент всичко това изглежда като голямо предизвикателство, но за справяне с тази дилема, те споделят следната информация:

Стаите със скосени тавани могат да станат много луксозни, като за това е нужно малко повече творчество и богато въображение.

Дървени греди и бели стени

Облицованите с дърво таван и греди в комбинация с бели стени са чудесни като за начало на проекта. Този стил придава по-модерно излъчване, а прибавянето на дървена полирана кухненска маса и столове завършват цялостната визия. Фирмата занимаваща се с изработка на мебели обяснява, че по-простите дизайни са много по-подходящи за скосените стаи, тъй като по този начин не се получава кич.

Ако дървесината, която използвате бъде по-светла, тогава можете да добавите малко цвят към стените, а също и при мебелите. Можете да експериментирате с различните нюанси, за да направите интериора малко по-интересен.

Дървени греди и цветни стени

Ако сте почитатели на по-ярките цветове, тук ще се наложи малко повече въображение и точна мисъл, тъй като скосените тавани изискват правилно съчетаване.

Декорирането на стените и ъглите

Според специалистите по дизайн на мебели, съществуват няколко много удобни и лесни за прилагане инструменти при декорирането на стаи със скосени тавани. Комбинирайте цветни тапети с мазилки с различни текстури, а тапетите могат да продължат и по наклона на тавана. В съвременния дизайн често се използват флорални декоративни елементи по стените, а на тавана се поставя рамка с картина, която имитира прозорци Велукс.

Аранжиране на мебелите

„Разделете помещението на 2, използвайки метода на групиране на мебелите“ – съветват дизайнерите от фирмата за мебели. Ако стаята е голяма, създайте комбинация от хол и трапезария. Ако разполагате с прозорец или с камина, можете да добавите около тях малък диван и 2 малки стола до него. В по-широката част на стаята сложете голям диван за хол с масичка за кафе и други меки мебели, които са концентрирани към телевизора. На стените можете да закачите картини, които да са в цветове, които контрастират на задния фон. Нека тези картини не са в еднакви размери, като много добре се получава закачането им на различни височини, но в близост една до друга.

Вместо последни щрихи

  • Скосените тавани могат да бъдат и предимство. Използваните мебели по поръчка могат да бъдат съобразени с формата на тавана и така да се впишат в цялостния интериорен дизайн. Избягвайте тъмните цветове на стените, тъй като така се създава усещането за много по-тесни стаи.
  • Използвайте по-големи мебели, но с по-изчистен дизайн. Лавиците поставяйте на различни нива, така ще уловите модерната вълна.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!