≡ Menu

Играчки за бебе

Играчките за бебета са най-разнообразни. Едни свирят и се въртят или са шарени и с танцуващи фигурки, но винаги направени, така че да са интересни и безопасни за бебето. Разбира се много от тях, то може само да гледа от далеко и да се радва на мелодията или на цветовете, но има и такива с които може да си играе.

Като дъфкалки например. Играчките за бебета трябва да са направени от безопасни за бебето материали. Много магазини предлагат играчки на реномирани фирми, които са сертифицирани за качество. Това е добър начин за селекция на подходящи играчки, много от по-големите фирми тестват играчките също и с малки бебета и деца, за да са сигурни, че те ще изпълнят целта си, а именно да бъдат забавни за бебето.

Целта на играчката все пак не е само да бъде безопасна, а основно да бъде интересна за бебетата. Една изпълняваща финкциите си играчка служи за забавление на бебето и осигурява няколко спокойни минути на родителите. Все пак трябва да се има предвид, че едно бебе не може да задържи вниманието си дълго на едно нещо и му е нужно разнообразие, както и постоянна родителска грижа.

За уморените майки и татковци е важно да усещат че бебето им е в безопасност и със специалните играчките за бебета това трябва да е наистина така. Когато бебето стане на 6 или повече месеца, то започва да става и по-подвижно и играчките могат да бъдат например свирещи и обикалящи стаята влакчета или движещи се и пеещи кукли. Дори да не може да играе пълноценно с тях, то се показва много заинтересовано и обикновено им обръща голямо внимание.

Всички нови играчки за бебета са нещо ново, което то иска да пипне, види и да опознае. Това е възрастта в която човек учи най-бързо и лесно и за това разнообразието от играчки играе важна роля за неговото правилни развитие. Трябва да се има пред вид, че многото играчки дадени изведнъж на бебето само ще го объркат и то няма да може да им обърне нужното внимание. Играчките за бебета трябва да се дават по една, най-много две и когато се види че бебето губи интерес към една играчка, да му се дава някоя от другите играчки за бебе.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!