≡ Menu

Знаеш ли немски език? ТОП 10 причини да го научиш!

Макар, че немският език не звучи романтично и не може да бъде определен като езика на любовта е от значение, че:

1. Германия е сред първите държави в класификацията по износ в света.
2. Икономиката на Германия е на първо място сред икономиките в ЕС и номер 4 в света. Може да бъде сравнена с икономиките на всички испаноговорящи държави взети заедно.
3. Германия е дом на много международни корпорации имащи нужда от качествени кадри в редица държави, включително и в България.
4. Немският език е сред десетте най-използвани езици в света. Има най-голям брой говорещи на немски език в ЕС в сравнение с други езици.
5. Германските туристи пътуват по цял свят и ако търсиш реализация в сферата на туризма и услугите свързани с него ще имаш възможност за по-добра реализация и високи доходи.
6. Германците са световни лидери в машиностроенето и не случайно всичко произведено в Германия е синоним на качество – от хранителни стоки до сложни машини.
7. Ако знаеш английски език по-лесно ще научиш немски, т.к. двата езика са сходни, например къща на английски е house, а на немски език – haus; книга е book, съответно buch; майка е mother на английски, а на немски – mutter; и при двата езика са еднакви думите за пръст – finger, ръка – hand, име – name и др.
8. Много от най-важните творби в света се пишат на немски език – от областта на философията, литературата, музиката, история на изкуствата, теология, химия, физика, инженерство, медицина и психология. 18% от книгите в света са публикувани на немски език и сравнително малка част от тях биват превеждани на друг език.
9. 68% от японските студенти учат немски език. Случайно ли е?
10. Познаването на немския език ще ти даде възможност за лично развитие в елитни немски университети. Огромен брой Нобелови награди са притежание на учени от трите основни немскоговорящи страни (Германия, Австрия и Швейцария), а също и впечатляващ брой лауреати от други държави са получили образованието си в немски университети.
Езикови школи. Ефективни курсове по немски език.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!