≡ Menu

Зла съпруга предизвиква косопад

Семейните скандали повишават неколкократно риска от косопад. Това стана ясно след края на проведено в Русия проучване, по време на което учените изследваха последиците за здравето от ежедневните семейни кавги.

Получените резултати за пореден път доказаха, че редовните скандали между съпрузите предизвикват косопад, а това се дължи на нервното напрежение и стреса. Непрекъснатото мърморене, натякване, блъскане, съскане и прочие на неуравновесените домакини, влияе пагубно върху мъжката психика и води до силен шок.

Все пак мъжете до известна степен са облагодетелствани, защото за тях оплешивяването не е въпрос от първостепенно значение. За свадливите половинки обаче появата на косопад практически е същински кошмар и поражда купища с проблеми, сред които силна депресия и невъзможност за осъществяване на социални контакти.

Други основни причини за поява на косопад са хормоналният дисбаланс, приемът на някои лекарства, липсата на необходими за здравето вещества, менопаузата, бременност и раждане, както и главната – наследствената обремененост.

Въобще, причините предизвикващи косопад са няколко десетки на брой. Хубаво е, че по-голямата част от тях могат да бъдат отстранени с помощта на народни рецепти за оплешивяване, лекарствени и козметични средства, правилна хранителна диета и др. При положение, че състоянието на косопад продължи повече от пет – шест месеца, задължително е да се потърси помощ от лекар.

Понякога наличието на косопад е единственият симптом на сложно заболяване или друг медицински проблем. Така например изтъняване на косата е характерно при болестни състояния на жлезите с вътрешна секреция, натравяне на организма, силен стрес и др. В такива случаи се прави пълна анамнеза, при която задължително се изследва кръвната картина и нивата на хормоните.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!