≡ Menu

Защо почистващата козметика е толкова важна за здравето и красотата на кожата?

Почистването на кожата е особено важна част от грижата за нейното здраве и красота. Без редовно и ефективно почистване по повърхността на кожата могат да се натрупат различни замърсявания, пот, излишни мазнини и бактерии. Редовното почистване на лицето с подходяща козметика поддържа нейният свеж вид, намалява микроорганизмите и разпространението на неприятни инфекции.
Измиването на лицето само с обикновена вода премахва само около 60 % от нечистотиите по кожата. Водата не може да премахне по-устойчивите замърсявания и грима от лицето на дамите. Избирайки подходяща за вас почистваща козметика вие можете да регулирате количеството себум и омазняването на кожата. Тези продукти почистват ефективно, без да дразнят кожата и да я „опъват“ прекалено както биха направили обикновените сапуни, защото тук се използва неутрално ph близко до това на кожата.

почистваща козметика

почистваща козметика

Когато почистваме лицето си ние контролираме най-външният слой на нашата кожа – епидермиса. Той се състои от белтъчно мастна структура, която произвежда защитен филм (себум) и регулира влажността на кожата. Образуваният „филм“ служи и като защитна стена за кожата като я предпазва от вредните влияния на околната среда. Когато натрупването стане прекомерно започва да запушва клетките на кожата и това води до образуването на черни точни и комедони по лицето.
Силната и неправилно подбрана козметика може да нарани горният слой на кожата като предизвика раздразнения, зачервявания, парене и лющене.

Защо избора и използване на почистваща козметика за лице е важно?

Първото и най-важно нещо е да подберем козметична серия подходяща за нуждите на типа кожа, който имаме. Изградете си навик и почиствайте кожата поне два пъти на ден. За да използвате правилно вашата почистваща козметика започнете с обстойно почистване, ексфолиране (максимум един или два пъти в седмицата) и хидратиране. Погрешно е схващането, че хората имащи мазна кожа не бива да използват хидратираща козметика, тяхната кожа се нуждае от точно толкова хидратация, колкото и тази от останалите типове.

грижа за лицето

грижа за лицето

Трябва да знаете, че в козметиката за грижа на мазната кожа обикновено не се използват масла, а се набляга на салициловата киселина, която регулира омазняването, свива порите и подпомага заздравяването на пъпките. Продуктите за суха кожа са обогатени с различи видове масла, за да могат ефективно да я хидратират и подхранват.
При покупка внимателно четете състава на избраната козметика! Не е желателно тя да съдържа парабени, силикон и парфюми, които са противопоказни за кожата.
Качествена почистваща козметика предлагаща най-добрата грижа за вашето лице можете да намерите при нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!