≡ Menu

Защо и как да използваме декоративни свещи

Какво е предназначението на декоративните свещи?

Както се подразбира от тяхното наименование, декоративните свещи служат основно за декорация. След като отдавна не разчитаме на тяхната помощ в тъмната част от денонощието, свещите днес служат предимно за украса и много рядко за осветление. Декоративните свещи се изработват в невероятно красиви форми и цветове, което ги прави чудесно допълнение към интериора.

Допълнителен плюс на декоративните свещи е тяхната способност да ароматизират помещенията, когато са запалени. Нежният пламък и богатият аромат на свещта могат драстично да променят атмосферата в едно помещение, а самата ѝ визия да възбуди определени усещания у хората, намиращи се наоколо.

Защо да използваме декоративни свещи?

Много атрибути на обзавеждането имат качества на декорация, но декоративните свещи изпъкват над повечето от тях. Дори, когато не горят, те успяват да създадат усещане за топлина и уют, а горящият им пламък може бързо да стопли душата на всеки човек след натоварен и стресиращ ден. Разположени по правилен начин, ароматните декоративни свещи успяват много точно и прецизно да променят облика на едно помещение. Те могат да запълват празнини, а също и да подчертават визуално някои части от жилището.

Ароматът и пламъка на свещта са тези, които въздействат най-силно. Една красива ароматна свещ може да бъде отлично средство за манипулация, тъй като тя с лекота предизвиква определени емоции. В зависимост от нейния специфичен аромат, декоративната свещ може да ободри, да успокои и дори да стимулира либидото и у двата пола. Не случайно, запалените свещи са задължителен атрибут при романтични вечери и срещи.

Как да използваме декоративните свещи?

Някои хора купуват красиви свещи без да имат намерението да ги използват по предназначение. Тяхната красота е напълно достатъчна, за да задоволи чувството за естетика, поради което те служат единствено за декорация. Независимо дали ще бъдат запалени или не, свещите имат много по-силно въздействие, когато отговарят на определени енергийни полета.

Много хора използват различни източни учения при декориране на дома, като фън шуй, за да постигнат определени цели – защита на семейството, подобряване на здравословното състояние на хората, обитаващи жилището, привличане на пари, любов и късмет. Горящата свещ действа като магнит на желаните придобивки, според някои вярвания, поради което е важно тя да бъде поставена на точно определено място и по определен начин.

Отлично решение при употребата на декоративни свещи е те да излъчват специфичен аромат. Всеки човек има афинитет към конкретни аромати и неприязън към някои миризми, затова е много важно, свещта да се избира не само според нейната форма и цветове, но и според уханието, което излъчва, така че да радва с присъствието си, а не да дразни и предизвиква негативни емоции.

На уханието на ароматна декоративна свещ можете да се наслаждавате, докато лежите във ваната. Това е най-доброто средство да възстановите душевния си покой след ден, изпълнен с премеждия, трудности и неприятности. Приглушената светлина и нежният опияняващ аромат на декоративната свещ ще ви помогнат да се отдадете на пълен релакс и да възстановите силите си, дори след тежко боледуване.

Ползвайте декоративни свещи винаги, когато посрещате гости. Според много специалисти, пламъкът на свещта създава много по-топла и приятелска атмосфера. Ако искате гостите ви да си тръгват винаги изпълнени с приятни емоции и ведро настроение – на масата, отрупана с лакомства и питиета, задължително трябва да гори поне една красива декоративна свещ.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!