≡ Menu

Защо да учим английският език

В света, в който живеем се налага все по-масово употребата на английският език. Дали защото го изисква работата ви, дали за лична квалификация или има друга причина, на всеки от нас рано или късно му се налага да се вземе в ръце и да започне изучаването му.

Днес почти няма хора, които да задават въпроса, защо трябва да уча английски език, и все пак ако се намират такива, то тази статия е именно за тях. За да бъдем максимално полезни ще изброим на кратко няколко причини, заради, които вече е време да научите този език.

Английският език е най-разпространения и масово използван за комуникация и общуване език по целия свят. Където и да отидете, с каквото и да се захванете английският е навсякъде.

Когато кандидатствате за нова работа, сигурно ви е направило впечатление колко много обяви са на английски, дори собствениците на дадената фирма да не са от англоговореща страна. Друг момент при кандидатстването за работа е, когато самата институция го изисква поради партньорските си взаимоотношения с други страни.

Когато пуснете телевизора две трети от каналите са на английски език. Когато влезете в интернет масово се налага да използвате познания по чужд език и то кой?

Ако решите да прекарате една страхотна почивка в чужбина или да заминете на кратка екскурзия до близка или далечна дестинация, то ясно е, че няма да се оправите само с български език. Ще са ви нужни поне от обща култура познания на английски език.

Разбира се това са елементарни и често срещани примери и ситуации, в които можем да попаднем ежедневно. Владеенето на английски на по-високо ниво днес също не са нещо необичайно.

Разбира се езика е прозореца към света днес и ако все още има някой, който да не е намерил мотив, за да научи този език, то той явно си има всичко и не му се налага да контактува с останалия свят.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!