≡ Menu

Защо да се снабдим с Арганово масло?

Популярността на аргановото масло се дължи не само на рекламата, която му правят гражданите на Мароко, които го използват вече в продължение на векове, споделят специалисти. Научни изследвания и проучвания доказаха, че ползите на аргановото масло не са заблуда. При тестването на аргановото масло в множество лаборатории извън Мароко, учените установиха неговата истинска стойност.

Аргановото масло е богато на витамини Е и F, мастни киселини, антиоксиданти, каротин, фитостероли, фенолни съединения и др. Клинично тествано и доказано полезно за цялото тяло на човека. И по-важното е, че няма странични ефекти.

Кулинарно и козметично арганово масло

Какви са разликите между аргановото масло, което се използва за козметични цели, и аргановото масло, използвано в кулинарството?

  • Първата разлика е в това как се произвежда маслото. Докато аргановото масло за козметика се прави от компресирането на сурови ядки на арганово дърво, маслото за кулинарни цели, се извлича от леко изпечени ядки.
  • Втората съществена разлика е, че за пресирането на ядките за масло за козметични цели, се използват само ядки от най-високо качество. И двата вида масло са, разбира се, много полезни.

Аргановото масло – ключът към истинската красота

Като козметична съставка, аргановото масло е най-добрата грижа за кожата. Поддържа я здрава, подхранва и хидратира. Това е изключително важно, тъй като други части на тялото разчитат на кожата, за да си набавят хранителни вещества. Например, косата и ноктите растат от кожата. Ако кожата е суха и има недостиг на хранителни вещества, това ще засегне растежа и здравината както на косата, така и на ноктите. Когато става въпрос за грижа на тялото, първото, което трябва да направите, е да поддържате кожата хидратирана и добре подхранена. Аргановото масло ще подхрани кожата, като можете да го приложите и директно върху ноктите и косата.

Арганово масло – грижа за кожата

Аргановото масло е прекрасен овлажнител, тъй като е богато на мастни киселни. По-добър вариант е от всеки друг продукт, който ще си купите от магазина, тъй като е напълно натурален продукт и няма странични ефекти. Подходящ е за всички възрасти и типове кожа. Също така, маслото има антимикробни свойства – може да се прилага при наранявания на кожата. Абсорбира се бързо и не оставя мазни петна, тъй като не съдържа холестерол.

Освен това, бременните дами ще се влюбят в аргановото масло. При редовната му употреба се намалява възможността за поява на стрии и се запазва гладкостта на кожата.

В допълнение към изброените по-горе неща, аргановото масло поддържа pH баланса на кожата в нормални нива. Това е естествена слънцезащита, както и предпазва от замърсяване от мръсния градски въздух и тютюневия дим. Също така намалява възпалението на кожата и помага при лечението на редица кожни заболявания като екзема и др. Заличава белези, причинени от варицела и изгаряния.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!