≡ Menu

Защо винаги трябва да имаме активен въглен под ръка?

Прахът от активен въглен се използва като лекарствено средство, както и като мощен способ за пречистване на водата или въздуха. Регистрираната му употреба датира още от преди 1550 г. пр. Хр, а в днешни времена, веществото активен въглен се смята за най-широко използваният детоксикатор и антидот на отрова в света.

Хубаво е винаги да имате активен въглен под ръка, в случай на ухапвания от насекоми, инцидентно поглъщане на токсини или стомашни неразположения.

употреба на активен въглен

употреба на активен въглен

За какво още можете да използвате активен въглен?

Друга интересна употреба на активен въглен е използването му за миене на зъби. С негова помощ може да се постигне естествено избелване и защита на емайла.

Комбинацията от активен въглен и сода би била особено полезна ако ви ухапе паяк, тъй като тези вещества ще привлекат токсините извън кожата и организма ви. Освен това можете да си спестите досадни белези, както и болезнени и сърбящи пъпчици.

Ако получите хранително отравяне, можете да се отървете от некомфортните симптоми до няколко часа ако поемете доза активен въглен, малко ябълков оцет и английска сол. Тези допълнителни съставки са с цел предотвратяването на излишно натрупване от активен въглен в организма ви.

активен въглен

активен въглен

С какво обаче трябва да се съобразите?

Разбира се, както при употребата на всяко останало вещество и лекарство е добре да се консултирате с доктор или медицински представител, особено при спешни случаи или животозастрашаващи ситуации.

активен въглен цена

активен въглен цена

Няма доказателства,че активният въглен може да бъде токсичен, въпреки това в рамките на два часа не бива да смесвате употребата му с витамини и други лекарства, тъй като въгленът може да попречи на тялото да усвои всички вещества.

Винаги закупувайте активен въглен с доказано качество и не прекалявайте с неговата употреба. Ограничете приемането само, когато е наистина необходима.

активен въглен цени

активен въглен цени

И накрая най-важното! Помнете, че активен въглен не означава пепел. Остатъците от пожари и всякакъв вид топлинна обработка на дърва и други материали не са полезни, затова не ги приемайте и поглъщайте по никакъв повод!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!