≡ Menu

Замяна на бойлера с котел на пелети

Ако вече имате бойлер на газ, въглища, мазут, могете лесно да го замените с котел на пелети или гранули. Връзката към отоплителния кръг ще се възпроизведе по идентичен начин като единственото условие е да има система за цялоство отопление.

За да инсталирате котел на пелети достатъчно е да има система на централно отопопление, това е така да се каже кръг гореща вода и висококачествени радиатори. Ако вашата централна отоплителна система е с ниска температура, нискотемпературни радиатори или подово отопление, вода с температура между 25 и 50 °C, котела на пелети също е подходящ. Като прогнозата е за спестяване на отопление.

Какви са икономиите, които всъщност са възможни от инсталиране на дървесни котли на пелети във вашия дом? Симулира се безплатна енергия. Предлага се количествена оценка, проучване на текущото отопление.

При инсталация се предоставя място силоз за съхранение на гранулите, заемащ около 5 m², който може да бъде поставен в задната част на котела или извън къщата по желание на клиента.

Основните характеристики, които трябва да се знаят, относно ефективността на котела на пелети :

Пести се до 50% за сметка на отопление на дърва и въглища, газ.

Пелети или гранулите са по скъпи от изкопаемите горива. Горивото е около два пъти по скъпо от дървата.

Котела на пелети или гранули е по скъп от конвенционалните котли или газовите. Всъщност промишлените производствени разходи са все по високи поради сложността на продукта.

Доходността в % представлява ефективността на котела, като:

Доходността = енергията напуснала котела под формата на топлина / количеството енергия вложено в котела като гориво.

Мощността на котела, т.е. способността да произвежда топлина може да бъде достатъчна за отопление на малки добре изолирани къщи, а при по голяма не толкова добре изолирана къща може да се наложи бойлер от 20квт

Като силата или мощността = количеството енергия произведено от котела / единица време.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!