≡ Menu

Завръщането на красивите тапети

Много хора имат лошо отношение относно употребата на тапети, като декорация за стена. В повечето случаи у тези хора говори гласът на псевдо хайлафа, който смята стенните тапети за долнопробен продукт. Всъщност е точно обратното. Внезапният бум в производството на тапети през 2013г. е показателна индикация, че тапетите имат блестящо бъдеще.

Дървото, познато предимно, като подова облицовка заема устремено своето място към стената, тъй като последните тенденции в производството на тапети за стени са насочени към употребата на дървесна текстура, която следва тенденцията в интериорния дизайн да се включват все повече натурални съставки, които придават естествена, успокояваща и топла атмосфера на едно просторно помещение, каквито са холът или дневната.

Естествените съставки при стенните тапети се предлагат в толкова много разцветки и принтове, че с лекота можете да изберете модел, който подхожда най-добре на Вашето помещение. Освен това винаги можете да комбинирате античните нотки в дървесните облицовки с декорация от метал или кожа.

Европейският стил в обзавеждането наложи в интериорния дизайн да се включват все по-ярки цветове. Европейският дизайн при производството на стенни облицовки включва комбинация между ярки цветове и традиционни шарки, които придават драматичен ефект и събуждат всяко помещение.

Ако желаете да декорирате дома си, така че да впечатлите своите гости можете да използвате ярките цветове на този тип декорация за стена. Основно предимство на ярките тапети, като интериорно решение е лесното им поставяне и ниските, дори за най-качествените модели тапети – цени.

Тапетите с ярки цветове се ползват и когато се търси осветляване на дадена част от помещението. По този начин ще получите естествено уголемяване на едно малко помещение, без да харчите огромни суми, за да го постигнете.

Ярки, светли и трептящи цветове се избират много често и за стените в детските стаи, като в зависимост от Вашето желание можете да изберете тапети с животни, анимационни и приказни герои. Десените с красиви цветя, дървета или пейзажи също привличат хората, търсещи определено въздействие от едно помещение.

Изборът на тапети може да се превърне в истинско приключение при богатия избор, предлаган на пазара. Днес има специално изработени тапети за стени в дневната, кухнята, спалнята, фототапети и тапети за баня. За любителите на екологично чистите материали се предлагат и тревни тапети, изработени от напълно естествени съставки.

Тапетите изрисувани с живописни мотиви също имат своите заклети последователи, за тях те носят определено послание и очарователна мистерия.

Тапетите, освен красиви и евтини са изключително лесен начин да се декорира едно помещение. Те са чудесен вариант за тези, които обичат често да променят интериора в своя дом, особено за по-сръчните, които могат да ги поставят или махат без чужда помощ.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!