≡ Menu

Една от най-ароматните подправки за пица

Няма как да скрия пред вас, че пицата е любимата ми храна. Обичам да похапвам това италианско ястие през цялата година. Независимо дали е сутрин, обед, следобед или вечер, то пицата е храната, която ме кара да мечтая, а и да се чувствам щастлив. Напоследък отделям доста от личното си време, за да приготвям различни разновидности у дома. Все по-рядко успявам да похапна навън в някой приятен ресторант или пък да си поръчам доставка на пица в София, моят роден град. Именно поради тази причина ще споделя с вас най-приятните и ароматни добавки, които успях да открия през това време.

доставка на пица

доставка на пица

На първо място е розмаринът. Пресен и изключително ароматен. Тази подправка прави пицата да ухае много приятно, а и спомага за нейните вкусови качества. Ако трябва да съм честен пред вас, то най-добре ще да е да се възползвате от пресен розмарин. Например, в саксия. По този начин неговите качества и аромати са много по-силни, а и се усещат доста по-приятно. Втората прекрасна добавка за пица е зехтин с чесън. Разбира се, когато приготвяме своя блат, то ние прибавяме зехтин или олио. Важно е обаче да прибавим зехтин и чесън след като пицата е готова. Това ще я направи не само по-мека и ароматна, но и страхотно апетитна.

пица доставка

пица доставка

На последно място се сещам за пресен пипер. Тук е важно може би да се отбележи, че говорим за пипер на зърна и то черен. Преди да е готова пица, или по-точно преди да я извадите от фурната, трябва да натрошите няколко зрънца черен пипер и да ги прибавите към блата. Така ще ароматизирате невероятно не само своя обяд, но и цялата си кухня. Не забравяйте обаче, че говорим за пресен черен пипер, а не бял или цветен.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!