≡ Menu

Домашна маска за коса против косопад

Косопад, лечение с натурални продукти маски при косопад.

Домашни маски при косопад

Понякога настъпва момент, в който традиционната медицина е безсилна при борбата с косопад. В тези случаи съществуват две възможности – да се откажете или да се възползвате от силата на природата. При всички положения вторият вариант е по – удачен, защото на света няма проблем без решение, важното е да намерите правилните методи.

Хубавото е, че когато говорим за косопад, съществуват десетки и дори стотици начини да повлияем върху състоянието на косата си. Един от тях е народната медицина и изпитаните през векове рецепти, които са помогнали на не един или двама.

Маска с лук против косопад

Експертите – дерматолози препоръчват на всички страдащи от косопад да изпробват силата на лука при борбата с това неприятно състояние. Този зеленчук е полезен както при вътрешна, така и при външна употреба, защото има свойството да лекува и облекчава симптомите на редица тежки заболявания. Ето как да си приготвите маска против оплешивяване:

Обелете три глави и ги настържете на ситно. Прецедете през бебешка марля, а към течността добавете малко стипца. Задължително условие е да нанасяте на предварително измита и подсушена коса. След като приключите е препоръчително да направите кратък масаж и после завийте главата с предварително затоплена кърпа и оставете да престои през цялата нощ. Когато станете измийте с хладка вода. Третирайте по три – четири пъти на седмица в продължение на три месеца.

Греяно вино и чесън против косопад

Снабдете се с около 200 милилитра вино и го стоплете. После добавете една супена лъжица свинска мас и пет начукани скилидки чесън. Нанесете внимателно по корените с пръсти или тампон и оставете да престои между един и два часа. Косата се измива с шампоан от натурални продукти.

Третиране с бира при косопад

Отдавна е известно, че бирата помага много на страдащите от косопад. Всичко, което трябва да направите е, да вземете една стандартна бутилка и да изплакнете главата си с нея. Като намокрите скалпа обилно, просто масажирайте в продължение на няколко минути. Оставете достатъчно време на бирата да попие в кожата и след това измийте с хладка вода. Пенливата течност помага не само при оплешивяване, но също така придава допълнителен обем и блясък на косата.

Рецепти за косопад

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!