≡ Menu

Добавката за пица, която никой не може да откаже

Обичате ли пица? А колко често си позволявате да си похапвате от нея? Предпочитате да я консумирате навън с приятели или да се усамотите с любим филм на канапето вкъщи? Е, ще ви кажа, че без значение кое как правите, то след като прочетете тази статия, това няма да има значение. Пицата е многородна храна. Хората по целия свят я консумират в баснословни количества. Комбинациите от добавки са безкрайни, а някои от тях, като тези с шоколадов блат и бонбони M&M, смайват дори най-смелите бохеми. Ето защо ще ви разкрия своята малка тайна, която добавям към всяка една пица. Тази добавка превръща храната не само в песен за сетивата, но и в симфония за моя стомашен тракт.

пица с маслини

пица с маслини

Обичам да консумирам пица по всяко време. Разбира се, избягвам това да е късно вечер, тъй като всички сме чели за въглехидратите. Но да не се отклоняваме. За мен няма разлика дали си приготвям храната у дома или съм предпочел компанията на някоя от любимите си пицарии в София. Важното е да се чувствам в настроени. Но най-важното е, да разполагам с магическата си добавка, която само след няколко символа ще споделя и с вас. Тя е простичка, но много ефективна. Ще направи всяка една пица много по-апетитна, цветна и вкусна.

Пресни чери домати, чесън, босилек, сол и зехтин. Това са петте съкровени добавки, които след като смесим ще накараме нашата пица да полети. Те не само ще допринесат за по-добрия вкус и аромат, но ще добавят една много здравословна нотка.

Нарязваме доматите на кръгчета. Добре е да знаете, че чери доматите са за предпочитане. Техните вкусови качества се различават до голяма степен от тези на обикновените домати. Затова не ги заменяйте. Резултатът няма да е същия. Нарежете ги на малки кръгчета. След което ги отделете настрана. Накълцайте на дребно босилек. Няма да сбъркате ако предпочетете пресен пред сух. Е, ако не разполагате с пресен, то сухият е вариант. Чесънът се накълцва на дребно. Също няма да сбъркате, ако го счукате в хаванче. По този начин ароматите му ще са доста по-силни. Но това зависи от вас самите. Колкото по-намачкан, толкова по-натрапчив.

пица на пещ

пица на пещ

Вземаме една малка чинийка и подреждаме доматите. Обилно ги поръсваме с чесъна и босилека. Добре е леко да втрием съставките с пръст в доматите. Самите те ще се внедрят и няма да се изгубят ако при поставянето им върху пицата се изръси чесън или босилек. Най-накрая поливаме с добре изстуден зехтин. Но тук има един много специален момент. Зехтинът трябва да е престоял в хладилник между един и два часа. Поставен в порцеланова чаша и покрит, за да не присвоява от другите аромати в хладилника. Изстуден той ще може да отвори магическите си чакри веднага след като има контакт с пицата.

Тази смесица от продукти, превърнала се в цялостна добавка, е подходяща за почти всички видове пица. Внимание бихме могли да обърнем само и единствено на тези с риба. В зависимост от рибата може тя да не е съвместима. Все пак, опитът ми показва, че пица с аншоа например, няма никакви проблеми да поеме магическата ми добавка. Но все пак, имайте едно на ум.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!