≡ Menu

Диети

Диети Всеки един от нас по някое време от живота си е пробвал да отслабне с диети. За никой не е тайна, че те са едно от най-често използваните средства за отслабване. А вече има и всякакви видове диети, пригодени и за различните вкусове и възможности на различните индивиди. Не е тайна също така, обаче, че никак не е лесно да отслабнеш чрез гладуване. Някои експерти обаче твърдят, че диетите не са задължително свързани с гладуване. Важното е начинът, по който се съчетава храната, кога и в какви количества се яде и други подобни фактори.

В Интернет пространството, в най-различни сайтове и форуми стотици хора споделят различни диети и резултатите, които са постигнали с тях. Някои от изказаните мнения са много обнадеждаващи, други са повече негативни, отколкото позитивни. Именно за това е много важно при избирането на диети да се вземат предвид много и най-различни фактори. Всички диети в крайна сметка ни лишават малко или много от едни вещества, за сметка на други, и ние трябва да бъдем готови да направим съответната саможертва, и да се лишим от някои наши любими ястия.

За най-ефикасно отслабване специалистите препоръчват всички диети да бъдат съчетани с физически упражнения. Колкото и да се лишаваме от храна или да практикуваме разделно хранене, спортът никога на трябва да се пренебрегва. За много хора дори упражненията са много по-ефикасни, отколкото различните диети. По този начин ние не се лишаваме от любимите ни гозби, а в същото време изгаряме мазнините.

В същото време независимо коя от различните и популярни диети ще изберем, всички те изискват много силна воля и постоянство. При много хора е често срещана ситуацията да започват различни диети и по средата на процедурата да се откажат. По този начин те не получават никакъв ефект, а само са си загубили времето до сега. Веднъж спряна, няма никакъв смисъл от диетата. Тя задължително трябва да се спазва стриктно и да се довърши до края.

Напоследък някои диети си заслужиха името като крайно ефективни. Това разбира се е много индивидуално и относително. За качествено отслабване е хубаво да се заложи не само на популярното, но и на доказаното. И както вече споменахме, комбинацията от диети с активни физически упражнения е най-доказаният ефект за отслабване.

Изпробвайте различни видове ниско въглехидратни диети.

Изготвяне на индивидуални диети.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!