≡ Menu

В търсене на подходящи бетонови изделия

В нашата строителна компания се бяхме заели с изграждане на инфраструктурата в местния жилищен квартал. Трябваше да се подменят настилки, бордюри, да се оформят нови пешеходни зони и алеи. За целта специално назначена група, трябваше да прецени какви точно бетонови изделия да закупи, от кои фирми и на какви цени.

Пазарът предлагаше изключително разнообразие от бетонови изделия с различна форма и цвят. Първо посетихме няколко района на града, където имаше модерни настилки. Направи ни впечатление, че те бяха изградени от високо пресовани бетонни плочки и блокчета. Тази настилка имаше един чист, приветлив и естетичен вид. Решихме, че ние ще използваме подобни бетонови изделия, само трябваше да намерим подходящата фирма, която да отговори на нашите търсения.

бетонови изделия

бетонови изделия

По препоръка на хора от бранша, посетихме една компания, която се рекламираше като водеща в производството на изделия от бетон в тази част на страната. От ръководството на компанията ни разясниха, че работят с немски и италиански машини, и с материали от най-високо качество. Помолихме да ни разведат из цеховете, където се изработваха бетоновите изделия. Първо ни показаха нова и модерна италианска ротационна машина, чрез която се правеше точната смес на бетона. После ни показаха, как в специални немски, бетонови възли се изработват високо пресованите бетонови детайли. Те можеха да бъдат най-различни.

Тук се изработваха бетонни тухли, тротоарни плочки, бордюри за улици, и др. Посетихме и една много модерна лаборатория, която следеше за спазването на технологичния процес и точните количества цимент, пясък и вода. Обясниха ни, че днес, бетоновите изделия се изработват от специален бетон, който е обогатен с изкуствени добавъчни материали, като перлит, термозит, шистопорит, керамзит. Освен това, научихме, че в тази фирма, бетоновите изделия се изработват не от обикновени машини с ръчно управление, а от напълно автоматизирани линии, с оцветяваща машина. Бяхме доста впечатлени от производствения процес и модерните технологии в тази компания, и решихме да спрем избора си на нея. Трябваше да поръчаме значително количество различни бетонови изделия, които щяха да ни трябват за нашия проект.

бетонови изделия цени

бетонови изделия цени

На първо място трябваше да се снабдим с бетонни плочки за новите тротоари. За оформянето на две красиви детски площадки, както и алеите в местния парк ни трябваха по-интересни като форма и цвят бетонни блокчета. Специалистите от фирмата-производител ни разясниха, че днес производството позволява технологична свобода.Ние като клиент можеше сами да изберем цвят и форма за всички бетонови изделия, които щяхме да поръчаме и закупим. Оказа се, че на склад фирмата разполагаше с богат асортимент от бетонови изделия. Нямаше нужда да се чака специално за производството на определен вид, защото ние си харесахме няколко вида готови бетонови изделия.

Това бяха красиви розови шестоъгълни плочки, както и бетонови блокчета, отлети във формата на детелина. От тях щяхме да поръчаме в два цвята, светло жълт и резедав. Бяхме убедени, че с тези бетонови изделия щяха да се направят чудесни паркови алеи и детски площадки.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!