≡ Menu

В името на развитието

Със завършването си на Средно или Висше образование, настъпва това време в живота ни, в което трябва не само да се ориентираме към определена професия, но също така и да започнем да се реализираме в нея. Някои хора знаят от самото начало какво искат да правят с живота си и това към какъв път да поемат относно професията си, но други се нуждаят от известно време, за да разберат коя е най-подходящата работна позиция за тях. Както и има хора, които са принудени да работят само заради препитанието, в повечето случаи и не това което искат, така и има и хора, за които професията е освен начин на препитание, и начин на живот, ако щете дори и тяхна религия.

В сравнение с възможностите поставени пред много по-възрастните от нас, нашето поколение има много по-голям и разнообразен избор между това, като какви ще се реализираме в живота си. Разнообразието от професии и свободата да станем каквито пожелаем обаче вървят ръка за ръка с упорития труд и силната вяра в себе си.

Една от свободите, от която все повече млади българи се възползват, се състои в намирането на работа в чужбина и съответно реализацията там. Като граждани на Европейския съюз, правата ни в Европа са гарантирани.

Една от страните, които предлага тези финансови и професионални възможности, които в България, не е невъзможно, но много трудно да намерим, е Англия. Работата в Англия не е лесна. Повечето хора започват от нулата и малко по малко се издигат нагоре по стълбицата. Изисква се време и много усилия. Другите така да се каже трудности, са адаптацията към новата среда и различния стандарт на живот, липсата на близките хора и носталгията по родния дом. Но не можем да пренебрегнем и предимствата, които ни осигурява, а именно не само практикуването, но и перфектното усвояване на много професии. Затова повечето хора приемат всички неудобства в името на своето развитие.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!