≡ Menu

Вълшебни билки

Билки или хапчета? Отговорът е повече от ясен за мъдрите хора. Неслучайно е казано, че за всяка болка има билка. Те са част от природата като самите нас. Повечето лекарствените средства са базирани предимно на билкова основа, но са продукт преди всичко на нечии финансови интереси. И това е естествено, като се има предвид знанието за симптоматиката на едно заболяване, причинителите му, начините и средствата за противодействие, синтезът на тези средства, производството им, тестването им на различни нива, патентоване или регистрирането им, производството им и накрая пласиране в търговската мрежа.

Билки

Билки

Алтернативата е пределно проста. Питате баби и дядовци, които са се занимавали по-детайлно с прилагането на билките. Попрочетете малко от старите писания, които визират болежките, за които могат лесно да се конкретизират точните билки.

Невен

Невен

Ето ярки примери. Невенът е разпространен у нас навсякъде. Сравнително лесно можете да си направите запарка от чай или мехлем против изгаряния. Същият този мехлем извлечен по подходящ начин, добавени към извлека още 15 – 18 други помощни вещества в Микро количества, опакован в подходяща пластмасова кутийка, доставен в аптеките и качен по витрините им придобива цена от около 5 докъм 13 лева. И това е чудесно за онези, които хем знаят, че думата билка е много важна по отношение на качеството, хем нямат никакво желание да се ровят сред мръсотията на буренаците и да издирват невена.

Бръшлян

Бръшлян

Бръшлян. Ще се изненадате. Опаковката на лекарството надлежно съдържа листовка с описание на съдържанието, приложението и т.н. Там ясно е написано, че съдържанието е 100% екстракт от бръшлян. Е, и малко помощни средства… И малко за регистрирането, производството, пласирането до аптеките. Алтернативата е да се пресегнете до пълзящите стебла на някой бръшлян и да откъснете малко листа. Да седнете пред компютъра и да направите справка за дозата в интернет пространството. Никога не забравяйте, че и лекарството и отровата са в дозата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!