≡ Menu

Възстановяване на сайт след Manual Search Penalty

Manual Search Penalty е термин, който означава едно от най-неприятните неща в SEO оптимизацията. Това е процесът, в който един сайт е изваден от класирането на търсачката, заради системно нарушаване на правилата за функциониране. Manual, което се превежда като ръчно, предполага, че наказанието не идва в следствие от промяна на алгоритъма. То трябва да се дължи на друга грешка в SEO оптимизацията.
В случай, че сте в тази ситуация, има някои стъпки, които всеки може да следва, за да се възстанови от наказанието. Това е неприятен и труден процес, който понякога е наложителен.

seo оптимизация на сайт

seo оптимизация на сайт

Инструменти
В случай, че вашата SEO оптимизация е пострадала и сте наказани, вие трябва да използвате някои инструменти за възстановяване. Добрата новина е, че всички те са безплатни. На първо място най-добрият ви приятел за възстановяване на сайта е Google Webmaster Tools. Ще трябва да използвате освен това Google Drive и Spreadsheets.

Има и още една добра новина, що се отнася до Manual Search Penalty. Вие ще научите веднага за него и съответно ще можете да вземете мерки за отстраняване на тази пречка за SEO оптимизацията.

Има и още един вид наказание, то се казва: Algorithm Penalty. То се налага, когато сайтът ви не отговаря на критериите или стандартите на търсачката. Резултатът от двете наказания е еднакъв. Вашите усилия отиват на вятъра, а сайтът ви не се появява в търсенето, или е с понижен ранг. Все пак възстановяването на сайта и SEO оптимизацията са различни за всяко едно от наказанията.

Има няколко стъпки, които трябва да следвате, за да се възстановите от Manual Search Penalty. Всеки специалист, който се занимава с оптимизация, ще се съгласи с идеята, че възстановяването трябва да започне час по-скоро. Това наказание няма да изчезне от сам осебе си. Вие трябва да подобрите своята стратегия за оптимизация.

1. Подгответе сайта си – В случай, че сте наказани от търсачката, веднага трябва да спрете да правите всичко, което работите по сайта си. От гледна точка на SEO оптимизацията трябва да направите одит на сайта си. Започнете с премахването на 404 error, дублираното съдържание. Това са все неща, които се отразяват зле на SEO оптимизацията на сайта ви. Можете да помислите за обновяване на материалите на блога си.

2. Изграждането на връзки – Повечето сайтове понасят това наказание, защото изграждат връзките си неестествено. В случай, че това е причината за вашето наказание, то си отделете време да прегледате всички външни линкове на сайта си. Това е процес от SEO оптимизацията, който може да ви отнеме много часове на търсене. В момента, в който откриете токсичните връзки, се погрижете те повече да не отвеждат до вашия сайт.

3. Идентифицирайте връзките с ниско качество – В този момент е добре да записвате всяко действие, което извършвате. Класирането ви в последствие може да се подобри значително, ако запазите този модел на работа. Можете да започнете процеса, като изтеглите списък с линковете от Google Drive.
След това започнете да проверявате връзките една по една. Трябва да следите за авторитета и общата им SEO оптимизация. В момента, в който видите линковете с лошо качество, трябва да помислите как да ги отстраните от сайта си.

Това са първите стъпки, които трябва да бъдат предприети за възстановяване на сайта и изграждане на стратегия за оптимизация.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!