≡ Menu

Възможности извън границите на България

Обстановката и ситуацията, в която живеем в днешно време в България подтиква безработното или недоволното от оскъдната си заплата население да търси всякакви налични възможности за търсене на работа. Безработицата в България е много задълбочен проблем и за съжаление засягащ все повече българи. Точно затова навлизането на тенденцията за заминаване на работа в чужбина става все по-засилено и все по-насърчавано.

САЩ и Англия са страните опониращи си най-много за първото място като най-предпочитана дестинация, като Австралия също се нарежда сред най-желаните. Други държави са Швейцария, Сингапур, Германия, Канада, Испания, Франция. Относно градовете, най-предпочитани са Лондон и Ню Йорк.

Разбира се, намирането на работа в чужбина не е особено лесна задача. Изискванията за заемането на позиция в чужбина са много по-засилени отколкото тук в България. А и има някои пречки, като например незнаенето на езика, които изиграват важна роля.

Въпреки че, сякаш засега сезонната заетост извън пределите на България е предпочитана, много чуждестранни работодатели предлагат работни места и за постоянна, целогодишна заетост.

Като най-търсени професии, в Германия например са тези в областта на медицината, като се наемат и такива кандидати без стаж. В Англия също се търсят медици. Освен това и готвачи, сервитьори, камериерки, рецепционисти, които обаче спадат повече към сезонна заетост. Нашумелите напоследък като най-търсени професии в САЩ са тези като финансов съветник, биохимик, мениджър продажби, инженер по компютърен софтуер, маркетинг мениджър, юрист, инженер еколог, епидемиолог, мениджър по рекламата и промоциите и много други. За тях обаче се изискват повече квалификации и задължително знаенето на езика.

Заминаването на работа в чужда страна е доста предпочитано и то не само от българи, не само от хора с финансови проблеми. Веднъж стъпили на чуждестранна почва, започва приливът от куп нови изживявания, които непознатата обстановка предоставя. Различната култура и новите запознанства могат само и единствено да обогатят живота с приятни впечатления, знания и спомени.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!