≡ Menu

Всяка обувка има история

Дали са бебешки ританки или ортопедични сандали…

Ние прекарваме по-голямата част от живота си в обувки, и от тях, може би ние научаваме за нашата култура, нашата история и за самите нас.

Ние носим нашите души в подметките си. „Обувките са най-добрия знак за това, как хората се чувстват и къде са били”. Можете да разберете много за една жена по височината на тока, или за социалния статус – по вида на обувките, дори и професията на човек.

Археолози откриват обувки на 40,000 години.

Хората са почнали да носят обувки преди 40,000 години, много по-рано от това, което се предполагаше до скоро, показват последните археологически изследвания.

Както всеки знае, дрехите издават тонове информация за човека, които ги носи. Сега, археолозите се включват в разследването – какви физически промени в тялото на Човека са направили обувките и кога те са станали модерни.

Изглежда, че дрехите наистина правят човека, е поне когато се говори за обувки. Това е така защото носенето на обувки променя начина, по които хората ходят и как телата им разпределят тежестта. Ако носите обувки редовно (както мнозинството от нас), тези промени се отразяват на Вашите кости и стави.

От университета по археология Rutgers в Ню Джърси, казват, че науката знае за начина, по които обувките афектират тялото от ранния 20 век. Изследователите са открили разлики в краката на хора, които са носят обувки редовни и такива, които не носят.

Например, носенето на тесни и скосени обувки може да доведе до бунион (заболяване), което е заболяване на тъканта и костта на големия пръст. Хората, които не са носят обувки имат по-големи крака и по-голямо разстояние между пръстите. А жените, които прекарват повечето време с високи токчета, имат по-малки прасци. Вижте повече за буниона и високите токчета.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!